Zauberov duo razočaran rezultatima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2012.


Zauberov duo razočaran rezultatima

©

Kobajaši je krenuo sa treću startnu poziciju ali je slabo startovao.

"Naravno da smo posle onoga što smo uradili u kvalifikacijama razočarani rezultatima trke. Nisam u potpunoisti siguran šta se desilo na početku, moj bolid se nije kretao bila je čudna situacija i izgubio sam odmah nekoliko pozicija. Onda sam se zaglavio u gužvi gde sam izgubio dosta vremena, a drugi pit stop smo odradili prekasno kada su gume već bile istrošene. Često smo se u trkama popravljali posle loših kvalifikacija, a danas je bila suprotna situacija", rekao je Kobajaši.

U prvom delu trke Perez je imao dobar tempo koji je obećavao visok plasman na kraju. U jednom delu trke bio je čak i na vodećoj poziciji. Čim je Meksikanac prešao na srednje tvrdu smešu tempo je pogoršan i polako je padao u poretku.

"Moram reći da sam veoma razočaran. Imao sam dobar start i ceo prvi stint bio je dobar za mene. Ali čim sam prešao na srednje tvrdu smešu gubio sam performanse, počevši od 17. kruga. Mislim da sam trebao koristiti strategiju od tri zaustavljanja u boksu. Na oba odlaska u boks izgubio sam vreme zbog problema sa kvačilom. Ipak, ovo je trkanje i nadam se boljem rezultatu na sledećoj trci", rekao je Perez.