Alonso: Titula je daleko


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2012.


Alonso: Titula je daleko

©

Španski as bio je vodeći posle Velike nagrade Malezije ali u Kini na kvalifikacijama nije mogao dalje od devetog mesta sa 1.5 sekundi zaostatka za vodećima.

Alonso je ubeđen da je mogao do šestog mesta ali je gužva zasmetala planovima, pa je morao da se zadovolji devetim mestom.

"Ovo je možda i najrealnija slika u odnosu na ono što smo videli u Australiji i Maleziji. Ubeđen sam da sam mogao do šestog mesta, da sam imao slobodnu stazu i manje gužve. Nisam mogao da napravim ni jedan krug bez borbe."

"Mislim da smo se pomerili još malo napred. Želim da verujem da smo trebali da završimo ispred Grožana i oba vozača Vilijamsa."

Od sledeće trke u Bahreinu Alonso očekuje najgore izdanje Ferarija.

"Sledeće nedelje idemo u Bahrein, na trku koja teoretski može biti najgora za nas. Bolidu nedostaje brzina na pravcu i trakcija, a staza u Bahreinu zahteva upravo ta dva elementa."

"U Barseloni ćemo imati poboljšanja i unaprediti tempo za tri ili četiri destinke. Takvo poboljšanje tempa imaće skoro svi timovi do Evrope. Ako unapredimo tempo za pet ili šest desetinki, a ostali za četiri onda ćemo dobiti dve desetinke", rekao je Alonso.

Njegov klupski kolega Felipe Masa još uvek nije zabeležio prve bodove ove sezone.