Bron: Počeli smo novu avanturu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 14.04.2012.


Bron: Počeli smo novu avanturu

©

Iako iza sebe ima dosta pobeda sa Ferarijem i Bronom, šef Mercedesa priznaje da mu je ova "veoma slatka", uzimajući u obzir da je borba za takav cilj ušla u treću godinu.

"Ushićen sam, svaka pobeda je posebna ali pobediti posle teškog perioda je nešto posebno. Bio je to odličan posao od stane Nika. Inženejri i vozači su tačno znali šta treba da odrade i odradili su to perfektno. Lako je mogla doći dvostruka pobeda, da nije došlo do preranog odustajanja Šumahera zbog greške u krugu 13. Odmah pošto je izašao iz boksa bilo je jasno da njegov prednji desni točak nije dobro prišrafljen i bio je primoran da odustane."

Bron priznaje da je "tragično" da Šumaher na takav način završi trku ali oseća da je ovo početak "nove avanture" za tim iz Breklija.

"Niko je odlično vozio. Strahovali smo za gume ali ih je odlično iskoristio. Imali smo lošu sreću sa Šumaherom, velika šteta jer je bio u odličnoj poziciji. Počeli smo novu avanturu. Ja sam imao sreće u karijeri da imam dosta ovakvih dana i savaki je poseban na svoj način", reka je Bron za Bi-Bi-Si Sport.