Ferstapen pobednik Velike nagrade Majamija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 08.05.2022.


Ferstapen pobednik Velike nagrade Majamija

©Red Bull F1

Maks Ferstapen došao je u Majmiju do treće obogodišnje pobede, dodatno smanjivši razliku između njega i vodećeg Sajnca. Vozač ferarija morao se zadovoljiti drugim mestom, jer Ferari nije imao odgovor za Red Bulovu brzinu na pravcu.

Trku je poveo Lekler, dok je Sajnc nakon malo lošijeg starta prepustio u prvoj krivini  poziciju Ferstapenu. Alonso je takođe dobro startovao probivši se na poziciju 7 ispred Hamiltona koji je pao za dva mesta nakon kontakta točkovima. 

Rasel u drugom Mercedesu takođe nije imao dobar start, pao je na poziciju 15.
Hamilton je ubrzo povratio poziciju od Alonsa, a zatim je uspeo da prestigne i Gaslija za poziciju 6.
Nakon preticanja Rikarda za poziciju 13, Guanju Džo pozvan je od strane tima da parkira svoj Alfa Romeo, usled tehničkih problema. 

Lekler i Ferstapen su se izdvojili isped Sajnca i Pereza. Brzina Red Bula na dugom pravcu brzo je rešila pitanje borbe za vodeću poziciju, a kada je Ferstapen otvorio DRS razlika je bila više nego očigledna.
Lekelr je mogao da prati Ferstapena ali van zone DRS-a, a jedino su neko odustajanje ili udes mogli da promene ishod trke.
Nakon preticanja Leklera od strane Ferstapena, očekivao se i napad Pereza koji se približavao Sajncu. Meksikanac je prijavio gubitak snage motora uvidevši da mu Sajnc odmiče. Tim je uspeo da premosti senzor koji je uticao da Perez gubi 20kw snage motora.To je bilo dovoljno da Sajnc napravi pristojnu razliku.

Počeli su odlasci na servis guma nakon 20-ak krugova, a većina vozača odlučila se za tvrde gume koje su trebale da izdrže do kraja trke od 57 krugova.
Najgore su prošli vozači Meklarena, prvenstveno Noris koji je izgubio više pozicija, zaglavivši se iza vozača Hasa i Aston Martina. Rivali iz ovih timova imali su sličnu brzinu po krugu, dok se činilo da Noris ne može da pronađe tempo na tvrdim gumama, sličan onom koji je imao na srednje tvrdim. Sa pozicije 8 pao je na poziciju 15 odakle je teško napredovao.
Rasel je najduže od svih ostao bez servisa, očekivajući prekid ili usporenje trke koje je želeo da iskoristi kako bi imao "jeftiniji" servis.
Gasli koji je izgubio nekoliko pozicija nakon kontakta sa Alonsom, izgubio je i ritam pa je kroz nekoliko kriivna otišao preširoko prljavim delom staze. Da li je došlo do oštećenja pri kontaktu ili je samo pad koncentracije uticao na vožnju u kojoj je promašio nekoliko krivina saznaćemo, ali je njegova vožnja i pad koncentracije doveo do kontakta sa Norisom koji je ostao bez zadnje desne gume, koja se "demontirala" sa zadnjeg točka vozača Meklarena.

Gaslijev incident sa Norisom izazavao je izlazak vozila sigurnosti na stazu, a Rasel je dobio priželjkivani "jeftiniji" servis. Vratio se na poziciju 7 iza Hamiltona i Botasa. Vozač Mercedesa imao je prednost novih guma na restrtu, uspeo je da prestigne klupskog kolegu. Pre toga ba Mercedesova vozača prestigla su Botasa koji je otišao preširoko u jednoj od krvina.

Poslednjih 7 krugova obeležilo je zanimljive borbe, a vozači su imali tri različite komponente guma.

Lekler je nekoliko krugova pritiskao Ferstapena ali se vozač Red Bula dobro držao, a potom napravio razliku od preko sekunde tako da Lekler nije imao ozbiljnu šansu za napad.

Perez je u jednom trenutku uspeo da prestigne Sajnca za poziciju 3, ali je otišao preduboko u krivinu. Sajnc je vratio poziciju i napravio razliku za mirnu završnicu.

Rasel i Hamilton završili u na pozicijama 5 i 6, i tako izvukli maksimum za Mercedes u datom rasporedu snaga.

Iza Botasa našli su se Alonso i Okon koji je preuzeo osmo mesto od klupskog kolege usled kazne za Alonsa od 5 sekundi nakon trke zbog kontakta sa Gaslijem.

Desetu poziciju zauzeo je Albon. Za poslednji bod borilo se više vozača ali je Albon odneo bod pošto je došlo do kontakta između Mika Šumahera koji je mogao da osvoji svoj prvi F1 bod i Sebastijana Fetela.

Fetel je nakon kontakta odustao, dok je Šumaher nakon promene guma i nosa bolida nastavio trku završivši na poziciji 15.

Rikardo je prvi vozač van zone bodova. Bio je ovo rilično težak i neuspešan vikend za ekipu Meklaren.

Iza njega su Strol, Cunoda i Latifi. Iza pomenutog Šumahera, na poziciji 16 našao se Magnusen dok je Fetel na poziciji 17. Nemac je odustao iz trke, odvezavši svoj Aston Martin u boks usled većih oštećennja pri kontaktu sa Šumaherom, ali se našao u klasifikaciji.

Pomenimo i da su vozači Aston Martina startovali iz boksa, zbog problema sa temperaturom goriva. Naime, nakon kvalifikacija, utvrđeno je da je previše hladno, a da bi izbegli bilo kakvu kaznu i istraživanje sudija, tim je odlučio da startuje iz boksa. 

Rezultati trke za Veliku nagradu Majamija:

1 Maks Ferstapen Red Bul 1:31.458 

2 Šarl Lekler Ferari 3.786s 

3 Karlos Sajnc Ferari 8.229s 

4 Serhio Perez Red Bul 10.638s 

5 Džordž Rasel Mercedes 18.582s 

6 Luis Hamilton Mercedes 21.368s 

7 Valteri Botas Alfa Romeo 25.073s 

8 Esteban Okon Alpine 28.386s 

9 Fernando Alonso Alpina 32.128s 

10 Alex Albon Vilijams 32.365s 

11 Danijel Rikardo Meklaren 35.902s 

12 Lens Strol Aston Martin 37.026s 

13 Juki Cunoda Alfa Tauri 40.146s 

14 Nikolas Latifi Vilijams 49.936s 

15 Mik Šumaher Has 73.305s 

16 Kevin Magnusen Has 1 krug 

17 Sebastijan Fetel Aston Martin 2 kruga 

Trku nisu završili:

R Pjer Gasli Alfa Tauri 11 krugova

R Lando Noris Meklaren 17 krugova 

R Džo Guanju Alfa Romeo Rejsing 50 krugova