Sajnc u Ferariju do kraja 2024. godine


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 21.04.2022.


Sajnc u Ferariju do kraja 2024. godine

©Ferrari F1

Karlos Sajnc će voziti u Ferariju d kraja 2024. godine uz Šarla Leklera. Ferari je tako stvorio jak vozački duo koji če u ovoj i naredne dve sezone definitivno jurišati na titule u obe konkurencije. Stabilnost timu u usponu, koji se vraća na u sam vrh Formule 1 u ovim trenucima preko je potrebna, a tim  sada sigurno ima novu stabilnost i jedan od najboljih vozačkih parova na gridu.

Ujedno, produžetak ugovora sa Sajncom znači da za Mika Šumahera nema mesta u Ferariju do 2025. godine.
"Srećan sam zbog produžetka ugovora sa Skuderijom Ferari. Uvek sam govorio da nema boljeg tima u Formuli 1 i posle godine sa njima mogu da potvrdim da oblačenje ovog trkačkog odela i predstavljanje ovog tima je jedinstveno i neuporedivo. Moja prva sezona sa timom bila je solidna i konstruktivna, zajedno smo napredovali kao tim. Rezultat tog rada vidi se u ovoj sezoni", rekao je Sajnc.
"Osećam se osnaženim nakon obnove ugovora, obnove poverenja u mene i sada jedva čekam da uđem u auto i odradim što je moguće bolji posao za Fearari. Bolid F1-75, pokazao se kao najkonkurentniji za sada i omogućava mi da jurim moje ciljeve na stazi, počevši od moje prve F1 pobede", dodao je Španac.