Sena zadovoljan rezultatom, Par odlazi iz tima


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 25.03.2012.


Sena zadovoljan rezultatom, Par odlazi iz tima

©

"Veoma sam uzbuđen zbog postignutog rezltata. Srećan sam što sam osvojio bodove za tim u veoma teškoj trci. Bila je ovo trka u kojoj smo pokazali šta možemo u otežanim uslovima. Znao sam da moramo napasti posle restarta, napadao sam i nisam pravio greške. Probio sam se napred i veoma sam srećan zbog svih u timu.

Senin rezultat je došao iako nije imao priliku da vozi bolid na prvom treningu kada je vozio Valteri Botas. Pored Pereza iz Zaubera jedan je od zapaženijih vozača trke.

Maldonado koji je takođe imao priliku da osvoji bodove, odustao je zbog problema sa Renoovim motorom tri kruga pre kraja.

Malerozni Maldonado je imao šestu poziciju i 8 bodova u Australiji, međutim napravio je grešku u poslednjem krugu trke. Ovoga puta bodovi su izmakli zbog kvara.

Vilijams je takođe izašao sa obaveštenjem u javnost da šef tima, Adam Par odlazi iz tima 30. marta. Njega će privremeno menjati Nik Rouz. Odlazak je prilično veliko iznenađenje, jer su mnogi videli Para kao naslednika Frenka Vilijamsa. Par je proveo u Vilijamsu pet poslednjih, prilično torbulentnih godina za ekipu. Ipak, tokom njegovog rada, osnovana je fabrika Hibridni pogoni, Istraživački centar u Kataru, postignut dogovor sa Renoom o isporuci motora,. Tim je izašao na berzu, a kadar je značajno pojačan dolaskom Majka Kuglana.