Noris očekivao teži vikend, bez završetka na podijumu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 24.05.2021.


Noris očekivao teži vikend, bez završetka na podijumu

©McLaren F1

Dolazeći u Monako vozač Meklarena očekivao je najteži vikend dosadašnjeg dela sezone ali je trku završio na podijumu. Ipak, Noris je odvozio odličnu trku i tako po drugi put u sezoni završio na podijumu. Rezultat ga je opet vratio na treće mesto u šampionatu u poretku vozača.

"Nisam očekivao ovakav ishod, mislili smo da će biti ovo jedan od najtežih za nas, ipak ispalo je sasvim suprotno."
"Prilično ludo, prilično neverovatno, čudesna osećanja. Veoma duga trka, moram da priznam. Dođete do polovine i onda pomsilite, sve ovo moram opet da ponovim, što je mentalno prilično zahtevno, potrebna je neverovatna koncentracija."
"Ali sve se isplatilo, nije bitno šta osećate, sve je u rezultatu, a on je prilično dobar."
Noris je bio pod pritiskom preko 20 krugova, od strane Pereza koji je imao novije gume, ali je znao, da dok god brani poziciju na ključnim mestima, Perez neće imatio šanse da ga prstigne.
"Situacija nije bila idealna, odradio je servis i izašao baš blizu mene na novijim gumama. Pomislio sam da će me sustići za nekoliko krugova. Vozio sam 25 krugova braneći poziciju ali smo ipak imali dobar tempo, iako sam osećao bolid prilično loše na tvrdim gumama. Prišao mi je na 15 krugova do kraja. Davao sam sve od sebe izvlačeći maksimum iz bolida kako bi držao distancu. Znao sam da ako se dobro branim u krivini 10 ili izađem dobro iz krivine 9 i krivine 1, posao je završen, jer to je Monako."
Norisov najlošiji plasman ove sezone je pozicija 8, i uveren je da sada vozi najbolje dosadšnjoj F1 karijeri, kao i da su njegove i performanse ekipe rezultirale osvajanjem 2 podijuma.