Juki Cunoda i Pjer Gasli vozački sastav Alfa Taurija


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 16.12.2020.


Juki Cunoda i Pjer Gasli vozački sastav Alfa Taurija

©Alpha Tauri F1

Juki je vozač Red Bul junior tima i vozač Hondinog vozačkog programa, a ove godine vozio je za Karlin tim u Formula 2 šampionatu gde je zauzeo treće mesto. Taj rezultat mu je doneo super licencu i prvao na učešće u  Formuli 1. 

2018. godine vozio je F4 šampionat u Japanu, a sledeće godine vozio je u novoformiranom Formula 3 šampionatu uz jednu pobedu i tri podijuma. Ove sezone napredovao je u Formulu 2 imavši prilično uspešnu sezonu uz neverovatnih 7 podijuma i 3 pobede. 2018. godine odvozio je 300 kilometara na testu u Imoli, kao i ovogodišnji test u Abu Dabiju 15. decembra. 

Poslednji put japanski vozač vozio je 2014 godine, kada je Kamui Kobajaši vozio na VN Abu Dabija.

"Kao i većini vozača, moj cilj bio je voziti u Formuli 1 i veoma sam srećan zbogovih novsti. Želim da se zahvalim Skuderiji Alfa Tauri, Red Bulu i dr.Helmutu Marku na pruženoj prilici i naravno svima u Hondi za njihovu podršku u dosadašnjoj karijeri i prilici da se takmičim u Evropi. Moram se zahvaliti i Karlinu - timu koji mi je pružio priliku da se takmičim, učim i dođem do ovog nivoa. Znam da ću biti nada mnogobrojnih japanskih navijača sledeće sezone i daću sve od sebe da ih obradujem.", rekao je Juki Cunoda, novi vozač Alfa Taurija.  

Cunoda će voziti u paru sa Pjerom Gaslijem koji je svoj ugovor za sledeću sezonu produžio pre nekoliko meseci.