Kvajt i Gasli uzeli bodove za Alfa Tauri


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.09.2020.


Kvajt i Gasli uzeli bodove za Alfa Tauri

©Alpha Tauri F1

Oba vozača Alfa Taurija uzela su bodove u Rusiji. Kvjat je pred domaćom publikom završio na poziciji 8.

"Veoma sam srećan zbog današnje trke, moja domaća trka nije mogla proći bolje. Bila je teška, morao sam stalno da guram da strategija uspe, ovo je vrsta trke kakvu volim. Kada sam video da je Hamilton iza mene i da sam mogao da ga držim iza sebe nekoliko krugova, pomislio sam da je tempo trke fantastičan. Bio sam ubeđen jutros da bi mogli da imamo dobru trku jer sam obično veoma jak kada dođe nedelja. Šteta što nisam uspeo da nateram Okona da napravi grešku, završio bih na poziciji 7, bili smo brži, ali bilo je teško ih preteći sa ovim modernim F1 bolidima. Zadovoljan sam svojom vožnjom i osvojili smo dobre bodove za tim. Bolid je tu, tempo je tu, tako da moramo da nastavimo da se borimo u ostatku sezone, nadajući se da možemo da osovojimo bolju poziciju u Šampionatu," rekao je Kvjat.

Gasli je završio na poziciji devet upisavši tako dvostruke bodove za Alfa Tauri. U završnici pretkao je Albona i norisa u borbi za pozivciju.

"Nije bila laka trka za nas. Imao sam dobar start i pozicijju 7, ali sam izgubio dosta vremena u srednjem delu trke kada sam se borio sa Aleksom i Kimijem. Šarl nas je presekao, ali bio sam brz i pokušao sam da ga stignem. Da je period virtuelnog vozila bezbednosti trajao duže, pomogao bi nam sa "bespaltnim" odlaskom u boks, ali bio je kraći neo što sam očekivao i malo sam platio zbog toga. Kako god, probao sam da se oporavim najbolje što sam mogao i da preteknem nekoliko bolida. Bilo je veliko razočarenje zato što je bolid bio odličan, imali smo dobar tempo i mislim da smo mgli više da uradimo danas," rekao je Gasli.