Dobro izdanje vozača Renoa u Rusiji


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.09.2020.


Dobro izdanje vozača Renoa u Rusiji

©Renault F1

Rikardo i Okon imali su jedno od boljih izdanja u tekućoj sezoni.  Oba vozača su osvojila bodove plasmanom na peto i sedmo mesto. 

"Zadovoljan sam rezultatom, solidan rezultati za tim. Odlično sam startovao i stigo u jednom trenutku do trećeg mesta, a potom sam opet pao na peto. Trka se izmenila na tvrdim gumama, imao sam dobar tempo, napravio sam grešku kada sam obišao Okona, zaradi sam i kaznu. Blokirao sam kočnice i preuzimam odgovornost, ipak uspeo sam da se vratim i zadfržim peto mesto. zadovoljan sam rezultatom, osvojili smo dosta bodova. Bolid je radio dobro i pouzdano, sve se uklopilo danas.", rekao je Rikardo.

Okon je završio na poziciji 7.

"Dobar rezultat za tim generalno. Kada smo prešli na tvrde gume auto više bolid se nije isto ponašao, borio sam se za prijanjanje i balans. Skoro da sam pratio Ferstapena na srednje tvrdim gumama početkom trke, a onda smo izgubili dobar deo tempa, tako da moramo to da analiziramo. Potencijalno mogli smo do više bodova ali smo zadovoljni trkom. Znamo da je bolid brz, to je dobro za predstojeće trke. Ideomo u dobrom pravcu, sustižemo timove ispred nas, a to je cilj za borbu u konkurenciji konstruktora.", rekao je Albon.