Perez četvrti u Rusiji, Strol odustao u prvom krugu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.09.2020.


Perez četvrti u Rusiji, Strol odustao u prvom krugu

©Racing Point F1

Dobre performanse Rejsing Pointa u Rusiji. Perez nije dobio novi aero paket zbog manjka delova i udesa Strola na prethodnoj trci, ali je i pored toga bio prilično konkurentan završivpši nadomak podijuma.

"Bio sam usamljen u trci. Izvukli smo maksimum iz bolida danas, četvrto mesto je najbolji rezultat koji smo mogli da ostvarimo. Prvi stint bio je ključan. Znao sam da će start biti težak na prljavijoj strani staze, izgubio sam pozicije od vozača Renoa. Mislim da smo imali sličan tempo i zapravo sam uspeo da sačuvam gume tokom stinta i dobro odradim strategiju i servis u boksu. Možemo sa optimizmom da idemo na sledeću trku, očekujem i nova aero unapređenja i nadam se dobrim rezultatima i u predstojećim trkama. Imamao jak bolid ove sezone, uživam u vožnji.", rekao je Perez.
Strol nije imao uspeha u Rusiji. Nekoliko krivina nakon starta imao je kontakt sa Leklerom. Izgubio je kontrolu nad bolidom, okrenuo se, završivši potom u barijeri.
"Dobro sam startovao i stigao do pozicije 7 u trenutku incidenta. Imalo sam slobodan izbor guma jer sam startovao izvan prvih deset, bili smo u dobroj poziciji da odvozimo dobru trku i osvojimo dosta bodova. Nažalost to se nije dogodilo jer je Lekelr udario u moju zadnju desnu gumu. Iznenađen sam jer nije dobio nikakvu kaznu. Ostavio sam mu dovoljno prostora, mogao je da izbegne kontakt da nije išao tako široko na izlasku. Bio sam na ivici staze i nisam mogao ništa više da uradim kako bih ga izbegao, tako da sam razočaran jer nas je jedan nesmotren potez koštao dosta bodova i dobrog rezultata. Šta je bilo, bilo je, već se fokusiram na Nemačku.", rekao je Strol.