Ferstapen drugi u Sočiju, Albon uzeo bod


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 27.09.2020.


Ferstapen drugi u Sočiju, Albon uzeo bod

©Red Bull F1

Ferstapen nije imao dobar start. Botas ga je odmah prestigao, a sa Rikardom jevodio borbu za treće mesto iz kojeg je nakon nekoliko krivina izašao kao pobednik. Kazna za Hamiltona vratila mu je startnu poziciju, na kojoj je završio trku.

"Možemo biti zadovoljni drugim mestom, posebno na stazi na kojoj znamo da nismo konkurentni. Osvojio sam dosta bodova za tim, bili su nam potrebni nakon nekoliko prethodnih trka. Prijanjanje na unutrašnjoj strani startnog grida bilo je prilično slabo, što me je koštalo na startu. Borba u prvih nekoliko krivina bila je interesantna ali sam uspeo da ostanem fokusiran i povratim poziciju od Rikarda. Mučio sam se u pokušajima da pratim Mercedese na srdnje tvrdim gumama jer sam imao dosta proklizavanja zadnjeg kraja, ali nakon servisa i prelaska na tvrde gume bili smo konkurentni, fokuirao sam se na svoju trku i na kraju je sve dobro prošlo. Dobro je vratiti se na podijum, možemo biti zadovoljni završetkom na drugom mestu sa osam sekundi zaostatka za Botasom na ovoj stazi.", rekao je Ferstapen.

Albon je imao dosta težu trku od Ferstapena ali je ipak uspeo da uzme bod plsmanom na poziciju 10.
"Dosta posla danas za jedan bod, ali trka nije bila laka. Mučili smo se na početku, probijao sam se napred na tvrdim gumama, tu smo izgubili dosta vremena. Kada smo promenili na srednje tvrde bilo je lakše, uradio sam što sam mogao ali je bila ovo jedna od frustrirajućih trka. Konstantno sam bio u gužvi, zavetrini, bez čistog vazduha ispred, nisam mogao da odvozim brže krugove. Nakon kazne usled promene menjača danas sam se bavio umanjenjem štete i već se fokusiram na Nemačku i bolji vikend.", rekao je Albon.