Dvostruka pobeda za Mercedes


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 13.09.2020.


Dvostruka pobeda za Mercedes

©Mercedes AMG F1

"Tri pobede u jednom danu", Hamiltonov je rezime trke u Muđelu.

Britanac je krenuo sa pol pozicije ali je prepustio vođstvo Botasu, a do cilja i 90-e pobede sledila je haotična trka sa udesima i prekidima.
"Kao tri trke u jednom danu. Neverovatno teška trka. Staza je fenomnalna, velika vrućina i Botas iza leđa koji je brz tokom čitavog vikenda, a na početku nakon slabijeg starta sam bio i iza njega. Trebalo je dosta fokusa zbog puno restarta."
"U prvom stintu sam dobro kontrolisao gume. Nisam imao potrebu da idem na servis ali je tim bio zabrinut jer je Botas imao problem." 
"Iskreno, prilično sam iscrpljen. Bila je ovo jedna od najluđih trka koje sam vozio. Svašta se moglo desiti na restartima ali srećom na kraju sam imao najbolji start, ali i pored toga Valteri je opet bio iza. Da sam napravio bilo kakvu grešku Valtri bi me stigao na pravcu. Psihički i mentalno ovo je bila jedna od najzahtevnijih trka u karijeri.", rekao je Hamilton, nakon 90. pobebe u kariejri i 6. u sezoni.
Valteri Botas i pored vođstva na startu, na restartu je prepustio vodeće mesto. Vozio je na nekoliko sekundi iza Hamiltona ali nije uspeo ozbiljnije da ga ugrozi.