Podijum za Strola, bod za Pereza


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2020.


Podijum za Strola, bod za Pereza

©Racing Point F1

Vozači rejsing pointa završili su trku u bodovima. Strol se domogao podijuma, doke je prez desetim mestom uzeo bod za tim.

"Dosta je prošlo od kada sam stajao na podijumu, ali vredelo je čekati drugi podijum. Bio je sjajan osećaj vratiti se na podijum, još uvek štipam sam sebe. Čudan je bio scenario sa crvenom zastavom, obično nemamo prekid tokom trke. Treba samo da se resetujemo i pripremimo. Prvo želim da čestitam Pjeru, bila je luda trka, ali zaslužio je pobedu. Imao je odličan start posle prekida i ustalio se posle toga. Imao sam veliki peh i mislim da smo mogli da pobedimo. Nisam imao dobar početak posle prekida i imao sam dosta proklizavanja, izgubio sam nekoliko pozicija i pao sam unazad na poziciju 6. Imao sam dobru bitku sa Karlosom, povratio nekoliko mesta, prestigao sam ga, ali on se vratio ispred mene. Borio sam se za pobedu do samog kraja. Imali smo sreće sa vremenom tokom crvene zastave, ali to je deo Formule 1. Zadovoljan sam pozicijom 3 danas, srećan sam zbog tima i hvala svima što su mi dali tako snažan bolid," rekao je Strol.

Perez je imao lošiji tempo ali je ipak na kraju uzeo bod.

"Svaka čast Lansu i timu za podijum, sjajan rezultat. Sa moje strane, bio je razočaravajući dan. Sve što je moglo da pođe naopako, desilo se. Imao sam loš strat na početku trke i izgubio sam poziciju iza MekLarena i Botasa. Onda su stvari počele da se popravljaju za nas. Lando je usporio na ulasku u boks, što je po meni bilo opasno, a mi smo imali spor boks i to nas je koštalo. Imao sam kontakt sa Maksom u krivini 2 posle mog odlaska u boks i pri tom samo štetio bolid, pa sam posle prekida trke vozio sa oštećenjem. Glavna pozitivna stvar je da sam uspeo da se oporavim, vratim na poziciju 10 i zaradim bod. Tim je imao sjajan dan sa Lansovom završnicom na podijumu," rekao je Perez.