Sajnc drugi u Monci, Noris četvrti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2020.


Sajnc drugi u Monci, Noris četvrti

©McLaren F1

Meklaren je ostvario rezultat kao da je u pitanju decenija unazad - vozač na podijumu, vozač nadomak podijuma.
Tim je od slobodnih treninga nagoveštavo dobar tempo, a kvalifikovanje na pozicije 3 i 6 još više je signalizirao da Meklaren može više.
Sajc je dobro strtovao probio se na drugo mesto ispred Botasa, dok je Noris prošao na poziciju 3, sa pozicije 6  ispred Pereza i Botasa.
Nakon prekida i restarta, oba vozača dobro su startovala. Sajnc je do kraja trke pritiskao Gaslija za pobedu, dok se Noris na poziciji 4 dobro držao ispred Botasa. Ovo je ujedno i najbolji plasman za Sajnca u karijeri.
"Kakava trka! Presrećan sam osvajanjem drugog mesta u Monci. Ovakve trke kao današnja čine naš sport uzbudljivim.  Veoma sam srećan jer mislim da je današnji podijum postignut našim performansama, što je veliko postignuće. Bio sam brz od samog starta i mogao da održim tempo kroz celu trku. Bez crvene zastave, kao prvi koji je "legalno" obavio servis, mogao sam i da pobedim jer je Hamilton zaradio kaznu tokom prvog izlaska vozila bezbednosti."
"Očigledno, nemoguće je biti razočaran drugim mestom, ali želeo sam da pobedim. Dao sam sve od sebe da se probijem što pre napred nakon restarta i sustignem Gaslija. Verovatno mi je trebao još jedan krug. Ipak, super srećan sam! Hvala timu za veliki trud tokom čitvog vikenda i svima u fabrici. Zaslužili smo ovo! A sada u Muđelo." rekao je Sajnc.
Lando Noris je takođe zabeležio odličan rezultat, četvrto mesto. Za leđima mu je bio Botas većim delom trke ali je uspeo da ga zadrži iza sebe, pa je samim tim rezultat još više dobija na značaju. Ipak, falilo mu je malo brzine za napad na Strola i eventualni dvostruki završetak Meklarena na podijumu.
"Vrlo dobra trka za mene i za nas kao tim. Imao sam dobar start, probio se sa šeste na treću poziciju. Bio sam srećan, kontrolisali smo tempo naroćito prema nekim od bržih bolida, ali kada smo uspostavili distancu bilo je teško preticati ali i biti prestignut. Sve je bilo dobro do crvene zastave. Neki ljudi su baš profitirali."
"Uložili smo dosta truda kako bi došli u ovakvu poziciju, ali pravilo da timovi mogu da promene gume pre restarta bilo je protiv nas i značilo je da smo u nepovoljnijoj situaciji. Frustrirajuće pravilo, jedno od onih koje treba razmotriti. Mogli smo ostvariti dvostruki podijum danas ali smo ga izgubili na ponovnom otvarnju boksa. Ipak, mislim da nismo baš mnogo više mogli da uradimo danas, tako da sam zadovoljan sa onim što sam uradio. Srećan sam zbog tima, neverovatan rezultat za nas.", rekao je Noris.