Senzacioalna prva pobeda za Gaslija u Monci


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2020.


Senzacioalna prva pobeda za Gaslija u Monci

©Alpha Tauri F1

Pjer Gasli je prekinuo niz pobeda Mercedesa i odnosno Red Bula i Ferarija koji  u poslednjih nekoiliko sezona jedini odnose pobede. Niz od 146 trka i 2730 od kako nismo videli da neko drugi osim vozača ova tri tima pobedi, prekino je Francus iz Skuderije Alfa Tauri. Okolnosti, žute zastave, kao i prekid pomogli su B timu Red Bula da dođe do pobede ali to svakako ne umanjuje uspeh ni tima ni ekipe jer su i Sajnc iz Meklarena i Strol iz Rejsing Pointa  konkurisali za pobedu.  Sajnc je pritiskao Gaslija do samog kraja ali je vozač Alfa Taurija odoleo pritisku.

"Da budem iskren, neverovatno. Još uvek nisam svestan svega što se dogodilo. Profitirali smo zbog crvene zastave i prekida. Bolid je bio brz danas, a ja sam prošao kroz dosta toga u poslednjih 18 meseci. Prvi podijum prošle godine bio je iznenađenje, a sada i moja prva pobeda. Borim se da shvatim sve što se događa. Nemam sada prave reči. ovaj tim je uradio dosta toga za mene. Dali su mi šansu da uđem u formulu 1, moj prvi podijum, a sad i prvu pobedu. Ludo stvarno je ludo! Toliko sam srećan i ne mogu da kažem koliko sam zahvalan svima u Alfa Tauriju. Staza je veoma zahtevna za agregate i njihovu snagu ali smo ipak uspeli da pobedimo. Neverovatan dan!"
"Prošlo je dosta vremena od kada francuski vozač nije pobedio, a ja nisma očekivao da se to desi baš meni i to u Alfa Tauriju. Fokusiramo se na nas, poboljšavamo se korak po korak", rekao je presrećni pobednik trke u Monci, Pjer Gasli.

Danil Kvjat je završio na poziciji 9, tako da je Skuderija Alfa Tauri upisala dodatne bodove.

"Veoma sadržajna trka. Srećan sam zbog Pjera, čestitam njemu i timu, veliki dan za nas. Što se tiče moje trke, deveto mesto je maksimum koji sam mogao da ostvarim obzirom na vreme kada je trka usporena i izbor guma od starta trke. Sve što je u strategiji moglo da pođe loše, pošlo je ali bar je u Pjerovom slučaju bilo suprotno. Neverovatna stvar za njega da dođe u ovakvu priliku, srećan sam zbog njega. Razočaran sam jer ja nisam imao takv upriliku ali sam zadovoljan svojom trkom, iskreno mislim da sam dobro odvozio.", rekao je devetoplasirani Kvjat.

Bila je ovo ujedno i 50 trka u kojoj tim sarađuje sa Hondom kao dobavljačem motora. Mali jubilej - velika pobeda.