Gasli pobednik Velike nagrade Italije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.09.2020.


Gasli pobednik Velike nagrade Italije

©Alpha Tauri F1

Pjer Gasli pobedinik Velike nagrade Italije. Prva pobeda u karijeri za vozača Skuderije Alfa Tauri i prva pobeda sa tim pod novim imenom. Gasli je 109-i vozač koji je odneo pobedu u Formuli 1. Bila je ovo takođe i 50-a trkasa Honda agregatima za tim iz Faence.

Pjer Gasli je profitirao od kazne za Luisa Hamiltona koji je bio skoro siguran pobednik trke.
Prošlo je 2730 dana i 146 trka od kako Formula 1 nije videla neki drugi tim osim Mercedesa, Red Bula i Ferarija da odnese pobedu na trci. To je danas uradio Pjer Gasli sa Alfa Tauri - Hondom i tako prekinuo ovaj dugi niz.
Trku je poveo Hamilton ispred Sajnca koji je prestigao Botasa. U prvom krugu Finac je izgubio nekoliko pozicija jer su ga prestigli Noris, Perez i Rikardo. "Stabilizovao" sa na poziciji 6 ali se žalio timu na manjak snage.
Fetel je prvi odustao iz trke. Vozač Ferarija nije uspeo da napreduje nakon starta, a Rasel ga je napao za poziciju 17. Na kočenju u krvini 1, Nemac je produžio pravo, a kamera je zabeležila i otpadanje delova pri kočenju, a potom i plamen iz zadnjih točkova. Bilo je ovo treće Fetelovo odustajanje u sezoni.
U 12 krugu Hamilton je imao 7 sekundi prednosti nad Sajncom, dok je Noris bio na još 3 sekunde iza. Perez je bio odmah iza Norisa na poziciji 4, praćen Rikardom, Botasom i Ferstapenom. Botas je bio u problemu sa temperaturom bolida. Tim mu je predlagao da izađe iz Rikardove zavetrine, njegov odgovor timu je bio:"Ne mogu da se trkam sa ovim podešavanjima motora, ovo je šala."
Drama počinje od kruga 20 kada se magnusen zaustavio na unutranjem delu staze, odnosno pored ulaza u boks. Trka je usporena, na stazu je izašlo vozilo sigurnosti, a boks je bio zatvoren kako bi se, radi dodatne bezbednosti uklonio boilid Hasa. 

Međutim, Đovinaci i Hamilton su prevideli crveno svetlo na ulazu u boks i odradili servis.

Sajnc je ostao na stazi i tako poveo trku, Meklaren je bio u vođstvu (iza vozila sigurnosti) po prvi put još od 2014. godine.
Zbrka oko pomeranja Magnusenovog bolida je potrajala, a sudije su objavile da su Đovinaci i Hamiilton pod istragom zbog odlaska na servis.
Kada je boks otvoren za servis, Sajnc je prvi ušao za njim i Noris, koji je na ulazu malo usporio rivale, kako bi tim imao vremna da se spremi za njega nakon Sajncovog servisa. Zbog nepotrebno spore vožnje na ulasku u boks bio je pod istragom. Skoro svi vozači su ga pratili izuzev Hamiltona, Strola, Gaslija, Đovinacija, Raikonena, Leklera i Latifija. Samo strol nije odradio servis od tada vodećih dok, Sajn i Noris su nakon servisa pali na osmo i deveto mesto ispred Botasa.
Hamilton je poveo na restartu, Lekler je napao vozače Alfa Romeao i probio se na poziciju 4, a Raikonen je prestigao Đovinacija. Sajnc, Noris i Botas su se lagano probili ispred Latifija.

Leklerova trka završila se u krugu 25, kada je izgubio kontrolu u krivini Parabolika i zakucao Fearri u zaštitnu barijeru. Prvi utisak bio je da je i on ostao bez kočnica ali je nakon pregleda snimka bilo jasno da je Monačanin prbrzo ušao u krivinu izgubivši potom kontrolu.
Trka je zaustavljena, istaknuta je crvena zastava kako bi se Farari iščupao iz barijere, a potom i namestila, zarad sigurnosti pri ebventualno sledećem izletanju.
Vozači su se parkirali na delu staze kroz boks.

Trka je nastavljen u 16h i 20 minuta novim startom. Hamilton je poveo ispred Strola, koji je dobio "besplatnu" promenu guma pod režimom crvene zastave, Gaslija i Raikonena. Kao što je i očekivano, Hamilton je poveo ispred Gaslija, Raikonena, Đovinacija i Strola koji je promašio šikanu. Zatim su sledili Sajnc, Noris, Botas, Rikardo i Okon. 
Hamilton je potom otišao da odradi kaznu i pao sa prvog na poslednje 17. mesto, sa 23 sekunde zaostatka nakon povratak u trku za Albonom na poziciji 16. Đovinaci je potom sa pozicije 3 otišao da odradi kaznu, zamenivši tako Hamiltona na začelju.
Ferstapen je sa pozicije 14 otišao u bok u krugu 31 i odustao usled probvlema sa agregatom.
Na čelu Gasli je vodio sa 3 sekunde prednosti ispred Sajnca. Nakon nekoliko frustrirajućih krugova i upozorenja da bude strpljiv sa Raikonenom, Španac se probio na drugu poziciju i dao u poteru za Gaslijem. Raikonenan su zatim redom prestigli Strol, Noris, Botas i ostali rivali.
Na 5 krugova do kraja Gasli je bio na 1,5 sekundi ispred Sajnca, a oba vozača su bili u igri za svoju prvu pobedu. Sa treće pozicije sve je pratio Strol.
Sajnc je sustigao Gaslija u poslednjem krugu ali je bilo kasno čak i uz pomoć DRS-a da se uradi više.
Gasli ej osvojio svoju prvu pobedu u F1 karijeri, dok je Sajnc ostvario najbolji rezultat u karijeri, osvajanjem drugog mesta. Strol je završio na poziciji 3.
Noris je odoleo napadima Botasa, Rikardo je završio na poziciji 6, a Hamilton se domogao pozicije 7 do kraja trke. Okon je osmi, Kvjat u drugom bolidu pobedničke ekipe deveti, a Perez uzima poslednji raspoloživi bod plasmanom na poziciju 10.
Latifi je ponovio svoj najbolji rezultat u F1 karijeri plasmanom odmah izvan zone bodova na poziciju 11. Vozač Vilijamsa ipak nije uspeo da bodom obeleži rastanak tima s dosadašnjim vlasnicom i šeficom tima Kler Vilijams, koja nakon Monce napušta vođenje tima zajedno sa ocem, ser Frenkom Vilijamsom i ostatkom porodice.
Oba vozača poželela su na rastnaku mnogo uspeha u novim poslovima dosadašnjoj šefici i zahvalivši se na šansi koju im je pružio tim. Rasel je završio na poziciji 14, a između njega i klupskog kolege Latifija pozicionirali su se Grožan i Raikonen na pozicijama 12 i 13.
Albon je trku za zaborav završiio na poziciji 15, a poslednji vozač koji je prošao kroz cilj je Đovinaci u drugom bolidu Alfa Romea.

Rezultati trke za Veliku nagradu Italije:

1 Pjer Gasl Alfa Tauri
2 Karlos Sajnc Meklaren 0.415s
3 Lens Strol Rejsing Point 3.358s
4 Lando Noris Meklaren 6.000s
5 Valteri Botas Mercedes 7.108s
6 Danijel Rikardo Reno 8.391s
7 Luis Hamilton Mercedes 17.245s
8 Esteban Okon Reno 18.691s
9 Danil Kvjat Alfa Tauri 22.208s
10 Serhio Perez Rejsing Point 23.224s
11 Nikolas Latifi Vilijams 32.876s
12 Roman Grožan Has 35.164s
13 Kimi Raikonen Alfa Romeo Rejsing 36.312s
14 Džordž Rasel Vilijams 36.593s
15 Aleks Albon Red Bul 37.533s
16 Antonio Đovinaci Alfa Romeo Rejsing 55.148s

Trku nisu završili:
Maks Ferstapen Red Bul motor
Šarl Lekler Ferari udes
Kevin Magnusen Has mehanički kvar
Sebastijan Fetel Ferari kvar kočnica