Još jedna teška trka za Vilijams


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.08.2020.


Još jedna teška trka za Vilijams

©Williams F1

Vilijams je definitvno napredovao nakon debakla u prethodnoj sezoni. Bolid je konkurentniji u odnosu na prošlogodišnji, a Rasel u kvalifikacijama uspeva da prolazi u drugi deo sesije. Međutim, u trci nedostaje tempa i strategije kako bi se umešli u borbu za bodove. Trka je i ovog puta bila teška za duo Vilijamsa. Latifi je imao i kontakt sa Magnusenom, što mu je dodatno otžalo trku usled oštećenja. Rasel je do kraja trke sa startne petnaeste "potonuo" na poziciju 18.

"Veoma teška trka za nas. Loše sam startvao izgubivši pri tom nekoliko pozicija. Teško je svima, takvi su uslovi za sve u ovako neugodnim trkama. Imamo dosta toga da analiziramo i pokušamo da razumemo, jednostavno nije bio naš dan. Bila su ovo dva potpuno različita vikenda na Silverstonu. Moramo da razumemo šta se toliko promenilo između dve trke i kako nam to može pomoće da napravimo pomak. Sve u svemu dva solidna vikenda za nas. Kvalifikacioni tempo nam je dobar, moramo da poradimo na trkačkom.", rekao je Rasel.
"Bila je ovo trka kojoj morate da se prilagodite u hodu, prema situaciji i strategiji. Bolid je dobro funkcionisao, čak možda i bolje nego prethodnog vikenda, imao sam još više samopouzdanja. Mislim da pozicija na kojoj sam završio ne oslikava onu poziciju na kojoj sam zaslužio da budem ali problem sa zadnjom levom gumom nas je naterao na dodatni, treći servis. Mislim da nismo imali sreće sa pozicijom u kojoj smo se nalazili, bio sam zaglavljen iza nekih rivala. Malo sam razočaran, ali pozitivna stvar je što imamo sve više tempa i konkurentniji bolid.", rekao je Latifi.