Raikonen i Đovinaci završili trku


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.08.2020.


Raikonen i Đovinaci završili trku

©Alfa Romeo F1

Raikonen je na i drugoj trci na stazi Silverston ostao van domašaja zone bodova nakon starta sa začelja. Alfa Romeo je uspeo da nadmaši u trci jedino bolje kvalifikovani Vilijams i Grožana iz ekipe Has.

"Naravno da nisam srećan sa rezultataom i ostajanjem van zone bodova iako naš trkački tempo nije bio tako loš. Uradio sam sve što sam mogao i nakon starta sa začelja stigao do pozicije 15 u trci. Nedostaje nam nešto, naročito u trci što bi nas dovelo u poziciju i borbu za bodove. Smatrali smo da možemo ići sa strategijom od jednog zaustavljanja u boksu i to smo pokušali. Gume su dobro držale ali uz dosta vibracija, tako da sam morao da malo usporim kako nešto ne bi puklo. Na kraju, odlazimo bez bodova, tako da moramo da poradimo na performansama ako mislimo da uzimamo bodove.", rekao je Raikonen.
Đovinaci je trku završio iza klupskog kolege Raikonena na poziciji 17.
"Ne baš lak dan za nas. Dali smo sve od sebe, pokušali da podelimo strategije kako bi imali više šansi za bodove ali nismo uspeli. Naš trkački tempo je bolji od onoga što prikazujemo subotom, tako da moramo da poradimo na performansama u kvalifikacijama. Nije realistično očekivati da se stvari promene preko noći, ipak menjamo stazu i nadamo se da će da nam odgovarati više od Silverstona.", rekao je Đovinaci.