Grožan bez tempa za bodove, Magnusen odustao


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.08.2020.


Grožan bez tempa za bodove, Magnusen odustao

©Haas F1

Grožan i Magnusen nisu imali uspeha na Velikoj nagradi 70. godina Formule 1. Ovogodišnji bolid ne postiže zapaženije performanse, kvalifikacije završavaju u prvom ili drugom delu sesije, a ako u trci nem a većih hendikepa za rivale, bodovi su skoro nedostiži. Tako je bilo i na drugoj trci na Silverstonu.

Grožan je završio trku na poziciji 16.

"Imao sam problem na startu, ne znam šta sam odradio loše, moramo sve analizirati. Nakon toga imao sam solidan tempo ali sam vozio u velikoj gužvi i gubio dosta čistog vazduha. Nisam imao mogućnost da pri velikim brzinama preteknem rivale. Hteo sam da promenimo strategiju i pređemo na plan B, odnosno jedan servis ali gume nisu držale toliko dobro, pa sam morao da ostanem pri osnovnom planu strategije. Pokušao sam što duže da vozim na tvrdim gumama, radio sam sve što sam mogao kako bi trajale duže. Bilo je odsta vetrovito ali sam mogao da vozim bolid na limitu i postižem dobra vremena kruga. Moramo da poradimo na hlađenju guma zadnje osovine jer se previše greju u pojedinim situacijama. Rezultat ne pokazuje mnogo ali znam da možemo da napredujemo.", rekao je Grožan.
Kevin Magnusen je imao bolju poziciju u trci ali i kontakt sa rivalima i oštećenje bolida koje je izazvalo vibracije zbog kojije odustao u 44 krugu.
"Bolid nije funkcionisao onako kako znamo da može. Znamo da može da ima bolje performanse, naročito u trci. To se nije dogodilo ovog vikenda. Imao sam udes na prošloj trci i mislm da delovi koje smo stavili na pod, a to su stari delovi, nisu funkcionisali dobro, to mi jedino pada na pamet. Znam da bolid sigurno može dosta bolje da funkcioniše. Ovog vikenda nažalost nije dobro funkcionisao. Imao sam dobar start, to ću uzeti kao pozitivnu stvar iz trke, nadam se da ću tako nastaviti i dalje. Znamo da u "normalnim" situacijama bolid dosta konkurentnije deluje u trci od kvalifikacija. Moram nastaviti sa ovakvim startovima i boriti se u ovakvim situacijama. Naš posao je da nastavimo da se borimo.", rekao je Magnusen.