Bod za Kvjata u 100-toj trci F1 karijere


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 10.08.2020.


Bod za Kvjata u 100-toj trci F1 karijere

©Alpha Tauri F1

Danil Kvjat je ovog vikenda uspeo da se iskupi  za prošlonedeljni ishod odnosno završetak trke izletanjem u zaštitnu barijeru. Veliku nagradu za 70. godina Formule 1 završio je među osvajčima bodova,  uzevši poslednji raspoloživi bod za skuderiju Alfa Tauri.

"Veoma sam zadovoljan današnjom trkom, imam osećaj da je bila mega trka. Kao tim smo odradili odličan posao, izvukli smo najviše što smo mogli iz bolida i postigli maksimalan rezultat. Iskoristili smo svaku priliku koja nam je iskrsla. Osećam se veoma konkurentno, ali definitivno trebamo bolji rezultat u kvalifikacijama, jer start sa boljih pozicija olakšava stvari i borbe za redovno osvajanje bodova. Ipak, start sa pozicije 16 i završetak na poziciji 10 uz osvajanje jednog boda čini me jako srećnim", rekao je Danil Kvjat.

Pjer Gasli završio je ovonedeljnu trku odmah iz svog klupskog kolege na poziciji 11. 

"Imao sam dobar start i osećao sam se veoma komotno na gumama za prvi stint, pa sam bio iznenađen kada su me pozvali u boks ranije nego što smo planirali pre trke. Mislim da smo probali da pokrijemo Albona, ali ustvari ovo nije bila naša trka. Kada sam se vratio na stazu, našao sam se u gužvi i morao da forsiram više nego što sam želeo da bih osvojio par pozicija. To je prouzrokovalo ogromna oštećenja guma nakon nekoliko krugova, pa je trka postala prava noćna mora. Veoma sam razočaran zato što mislim da smo mogli da postignemo više danas. Moramo da sagledamo šta možemo bolje da uradimo po pitanju strategije i da probamo da uzmemo bodove u Barseloni", rekao je Gasli.