Noris uzeo bodove za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2020.


Noris uzeo bodove za Meklaren

©McLaren F1

Teška trka za Meklaren. Nakon starta sa pozicije 10, Noris je uspeo da se do kraja trke pomeri napred "samo" za jedno mesto, završivi trku kao deveti. Tom ishodu najviše je kumovala greška koju je napravio Rikardo, boreći se upravo sa drugim vozačem Meklarena za poziciju.

"Teška trka. Poemrio sam se napred za jednu poziciju što mislim da je glavan stvar, ali je sve u svemu bilo teško. Mučili smo se sa gumama za koje smo znali da će biti problem u trci, ali smo se mučili znatno više od očekivanog ili sam ja to očekivao i to mi je pravilo dosta poteškoća. Svi bolidi koji su bili ispred nas bili su brži i tokom kvalifikacija. Mislim da je dosta rivala u našoj situaciji i sa sličnim ili boljim performansama.", rekao je Noris.

Sajnc nakon peha u prošloj trci, ni u ovoj nije mogao da se domogne bodova. Tempo je bio solidan ali je novi peh, ovog puta na servisu poništio sve napravljeno do tada u trci.
"Razočaravajući dan za sve u timu. Imao sam dobar start i nakon dobrog i dugog prvog stinta imali smo dobru poziciju za osvajanje bodova. Problem sa pištoljem za šrafljenje guma poništio je sve što smo uradili u trci. Izgledalo je kao da smo bili u prilici za bodove zbog dobre strategije guma ali i generalno kako smo odrađivali trku, opet, rezultat je izostao zbog problema izvan moje kontrole. Nismo imali sreće ali  moramo nastaviti sa radom. Sledeće nedelje je za mene domaća trka, nadam se da ćemo imati bolje izdanje.", rekao je Sajnc.