Okon uzeo bodove za Reno, Rikardo izgubio sve dobijeno u kvalifikacijama


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2020.


Okon uzeo bodove za Reno, Rikardo izgubio sve dobijeno u kvalifikacijama

©Renault F1

Solidna strategija i start sa pozicije 11 do kraja trke Okona su doveli do bodova i završetka na poziciji 8.

"Ovo je definitivno bila dobra nedelja za nas. Imali smo solidan start, upravljali smo veoma dobro potrošnjom guma, imao sam dobru komunikaciju sa timom uz odličan servis. Izgledalo je da će biti teška trka po pitanju guma, pogotovu uz agresivnu strategiju, ali na kraju uspeli smo da se izborimo, održali smo gume u životu i imali dobar tempo. Održavali smo gume koliko smo mogli i uspeli da zadržimo ostale bolide iza nas, tako da smo veoma zadovoljni postignutim rezultatom. Ne mislim da smo mogli da uradimo nešto više sa početne 14 pozicije. Naš cilj je  da se što bolje kvalifikujemo, imamo tempo za to, a onda da se borimo za veće bodove", rekao je Okon.
Rikardo je nakon odlične pozicije 5 u kvalifikacijama u trci tonuo iz stinta u stint. Problemi sa održavanjem tempa na srednje tvrdim gumama uz okretanje pri borbi za poziciju sa Sajncom zapečatili su trku Australijancu i šansu za bodove.   
"Ovo je bio jedan od onih dana kada stvari postaju sve gore i gore. Bilo je dobro na početku, održavao sam se na poziciji 6. Otišao samo u boks po drugi set srednje tvrdih guma ali sam se sa mučio na njima. Morali smo da stanemo zbog tvrdih guma. Pri povratku postalo je haotično u krivini 3, izgubio sam zadnji kraj pri odbrani pozicije od Sajnca i okrenuo se. Trka je bila tada gotova. Morao sam da to prihvatim. Bilo je frustrirajuće danas, ali bilo je dosta pozitivnih stvari koje smo izvukli iz dve trke na Silverstonu", izjavio je Rikardo.