Dvostruki završetak u bodovima za Rejsing Point


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2020.


Dvostruki završetak u bodovima za Rejsing Point

©Racing Point F1

Strol je još jednu trku na Silverstonu završio sa solidnim rezultatom, ovog puta na šestom mestu.

"Imao sam dobar start trke i pomerio sam se nekoliko mesta napred, što je dovelo oba bolida na odlične pozicije u ranoj fazi trke. Bilo je zabavno boriti se sa Nikom i mogao sam da ga prestignem na krivini 6, ali sam blokirao pri kočejnu i on je bio u poziciji da me opet prestigne. Onda smo zauzeli pozicije 4 i 5, ali bilo je jasno da je Leklerova startegija sa jednim odlaskom u boks bila dobra i da je Red Bul bio veoma brz. Osvojili smo dobre bodove sa solidnom strategijom. Uvek želimo više, pa ćemo nastaviti dalje, analiziraćemo današnje strategije i naučiti nešto iz njih. Niko je uradio odličan posao, ovo je jak razultat za tim", rekao je Strol.

Povratnik Hilkenberg uspeo je da ovog puta startuje trku. Završio je na poziciji 7. Rezultat je mogao biti i bolji da nije otišao na servis  u samoj završnici (46 krug), usled vibracija guma.
"Srećan sam što sam osvojio bodove za tim. Pozicija 7 je odličan rezultat pogotovu zato što nisam vozio devet meseci. Nije bila laka trka, bilo je teško fizički, ali prvenstveno je bilo važno da napravim dobar start i da završim prvi krug, jer kada se trka ustali, mogao sam da iskoristim svoje iskustvo sa gumama. Laknulo mi je kada sam prošao nekoliko prvih krivina. U drugom stintu, bilo je nezgodno upravljati. Nažalost, morali smo u boks ponovo i da promenimo startegiju na odlazak u boks tri puta zbog vibracija. Morali smo da se uverimo da ćemo završiti trku", izjavio je Hilkenberg.

Serhio Perez bi trebalo da se vrati u tim za sledeću trku ali će Hilkenberg za svaki slučaj započeti pripreme u simulatoru za Veliku nagradu Španije.