Leklerovo četvrto mesto ravno pobedi, Fetel opet bez bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2020.


Leklerovo četvrto mesto ravno pobedi, Fetel opet bez bodova

©Ferrari F1

Lekler je nakon osvajanja startne pozicije 8 bio ubeđen da će se grčevito boriti za njebu odbranu. Ipak, na kraju kroz cilj je prošao četvrti, što je za njega lično rezultat ravan pobedi.

"Srećan sam i zadovoljan ishodom trke. Imam osećaj da sam pobedio, a to nije ono što volim da izgovorim kada završim na poziciji 4. Da ste mi jutros ponudili da završim na poziciji 8 na kojoj sam startovao trku, odmah bih pristao. Po pitanju strategije, tim je bio zabrinut po pitanju pristupa sa jednim zaustavljanjem u boksu, naročito nakon onoga što se dešavalo pojedinim rivalima prošlog vikenda. Ali ponekad kao vozač osećate nešto u autu što ne možete da vidite kroz podatke. Trudio sam se da čuvam gume i pokušamo sa strategijom sa jednim servisom, jer sam veravao da mogu da je sprovedem. Drago mi je da smo je odradili i da je uspela. Prošle gdine sam znao da je moja najslabija tačka kontrola trošenja guma. Radio sam na tome i kada vidim rezultat toga na stazi, za mene je to velika satisfakcija. Želim da analiziram današnju trku i podatke, kako bi uvideo gde smo pronašli današnji tempo. Pozitivno sam iznenađen. U teškim vremenima za nas, moramo iskoristiti svaku priliku koja nam se pruža, kao što je ova danas, tako da sam veoma srećan zbog rezultata.", rekao je Lekler.
Fetel je nakon starta sa poziciji 11 prešao preko ivičnjaka, okrenuo bolid i pao na začelje. To je dobrim delom kompromitovalo njegovu trku u konačan ishod. Završio je na poziciji 12.
"Danas sam dao sve od sebe. Na nesreću imao sam okretanje u prvoj krivini i nisam potpuno siguran šta se zapravo dogodilo. Pomislio sam da sam zadobio udarac, ali zapravo prešao sam preko ivičnjaka izgubivši kontrolu. Ipak, mislim da smo mogli odraditi bolji posao po pitanju strategije. Posle prvog servisa upao sam u gužvu i iz tog razoga morali smo da ubrzamo odlazak na drugi servis. Na kraju, morao sam da vozim 20 krugova na srednje tvrdim gumama, što nije bio najbolji izbor danas. Naravno, trka je generalno bila teška, šteta što nisam završio na poziciji na kojoj smo planirali.", rekao je Fetel.