Ferstapen: "Neću da sedim kao baba"


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2020.


Ferstapen: "Neću da sedim kao baba"

©Red Bull F1

Holanđanin odbio naređenje tima da odstupi od napada na vozače Mercedesa i štedi gume u početnoj fazi trke. Odluka je bila ispravna i ispostaviće se pravi izbor za prvu pobedu u ovoj sezoni.

"Druže ovo je jedina šansa da budem blizu Mercedesima.", bila je replika Ferstapena da odstupi u prvoj fazi trke, kako bi čuvao gume.
Peket je radio kakao treba, Red Bul RB16 bio je konkurentniji od Mercedesa manje trošeći Pirelijeve pneumatike.
"Nisam bio ubeđen da ću pobediti ali nakon prvog stinta uvideo sam da sam u dobroj poziciji. Naravno, ostalo je pitanje kako će Mercedesi nastaviti na tvrdim gumama u nastavku trke. Imali smao dobar tempo, a gume su dobro držale. Neverovatan rezultat je pobediti ovde, sve je dobro funkcionisalo. Presrećan sam. Nismo imali priliku do sada da  pritisnemo Mercedes, a sada smo u tome uspeli. Pritiskao sam ih, oni su morali na servis, a onda sam mogao da nastavim svojim tempom.", rekao ej Ferstapen, koji je zabeležio deevtu pobedu u karijeri.

Aleksander Albon je kroz cilj prošao peti, nakon starta sa pozicije 9, a do rezultata je došao uz dosta više truda.  

 "Zadovoljan sam trkom, bolid je bio neverovatan danas. Na početku u DRS voziću bilo je teško preticati, ali čim sam izašao na čistu stazu imao sam šansu za napredovanje. Bio sam iznenađen balansom i trkačkim tempom, bili smo dobri i moramo razumeti kako smo to postigli. To pokazuje da imamo mnogo potencijala u bolidu ali ga je ponekad teško "otključati". Dobri smo u ovakvim uslovima, moramo razumeti i zašto. Dobro je završiti na poziciji 5, nadam se da  ćemo imati slične performanse sledećeg vikenda.", rekao je Albon.