Ferstapen pobednik Velike nagrade 70. godina F1


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 09.08.2020.


Ferstapen pobednik Velike nagrade 70. godina F1

©Red Bull F1

Boljom strategijom sa bolidom koji manje troši Pirelijeve pneumatike vozač Red Bula, Maks Ferstapen,  došao je do prve pobede u sezoni i devete u karijeri.

Kontrola potrošnje guma odlučila je Veliku nagradu 70. godina F1 na Silverstonu. Ferstapen koji je krenuo na tvrdim gumama prestigao je Hilkenberga i dao se u poteru za Botasom i Hmiltonom koji su poveli trku. Nakon deset krugova vozio je iza njih ali mu je tim svetovao da odstupi jer njegove gume trebaju da potraju duže kako bi se  sa kasnijim odlaskom na servis parirao Mercedesima.
Na sredii grida najzanimljivije dešavanje vezano je za Fetela koji je nakon starta sa pozicije 11 prešao preko ivičnjaka u krivini 1, zaneo bolid ali bez većih posledica, nastavivši trku sa začelja.
Botas je u krugu 13 otišao na servis, a na kraju 14 kruga isto je odradio i Hamilton, prepustivši Ferstapenu vođstvo, što je prvi put u sezoni da neko od ostalih votzača osim Mercedesovih vodi trku.
Potom su servis odradili Hilkenberg, Strol, Lekler, koji se nakon servisa borio za poziciju sa Norisom, uspevši da ga prestigne sa spoljašnje strane.
Dalje niz grid Magnusen je otišao široko, a pri povratku na stazu imao kontakt sa Latifijem, uz otpadanje delova oplate bolida. Nakon istrage sudije su dodelile kaznu vozaču Hasa od 5 sekundi.
U krugu 19 Albon je prestigao Gaslija u borbi za poziciju 12.
Već u 21. od 52. kruga videlo se da Mercedes polako gubi kontrolu trke jer je Ferstapen opet počeo održava razliku nad Botasom od 15 sekundi na znatno istrošenijim gumama.
Ferstapen je otišao na servis na kraju 26 kruga, tačno na polovini trke. Morao je da promeni tvrde na kojima je startovo za srednje tvrde gume. Nešto sporiji servis, odnosno problemi pri zameni zadnje desne koštala su ga vremena i povratka na prvu poziciju. Ali samo nakon pet krivina preuzeo je vođstvo nad Botasom. Hamilton je prokomentarisao situaciju sumnjajući na pritisak u Ferstapenovim gumama.
Niže niz grid Fetel se oporavljao od peha na startu uz kritike za strategiju tima jer su odradili servis  između servisa Meklarena, a na sastanku koji je održan  pre podne određena je drugačija strategija.

Stint vozača Red Bula potrajao je do 33. kruga da bi potom odradio servis vrativši se na tvrde pneumatike. U istom krugu servis je odradio i Botas, što je Hamiltona promovisalo u lidera trke.
Hamilton se žalio timu na bolid ali je ostao u vođstvu. Ferstapen i Botas su samnjivali vođstvo, a na 10-ak krugova do kraja razlika je bila 8 sekundi.
Hamilton je konačno na kraju 41. kruga otišao na servis, Ferstapen je preuzeo vođstvo ispred Botasa i Leklera.
Britanac je preuzeo treće mesto od Leklera u 46. krugu, a Hilkenberg je otišao na servis po srednje tvrde gume nakon prijeve vibracija. 
Tri kruga pre kraja na manje istrošenim gumama Hamilton je sustigao i prestigao Botasa za drugo mesto, dok je Ferstapen bio na sigurnih 9 sekundi razlike.
Hamilton se dao u poteru ali bez uspeha. Ferstapen je odneo prvu pobedu u sezoni, prekinuvši tako Mercedesov niz. Botas je zauzeo treće mesto na podijumu, a za njim slede Lekler iz Ferarija i Albon u drugom Red Bulu.
Strol je na poziciji šest ispred Hilkenberga u drugom Rejesing Pointu koji nije uspeo da poziciju 3 sa starta pretvori u podijum ni nakon 178 startova u Formuli 1.
Okon iz Renoa, Noris iz Meklarena i Kvjat iz Alfa Taurija kompletiraju prvih deset, odnosno osvajače bodova.

Fetel je do kraja trke uspeo da se probije do pozicije 12, a prvi izvan zone bodova je Gasli u Alfa Tauriju.

Sajnc nije mogao dalje od pozicije 13, te tako na obe trke na Sliverstonu nije uspeo da osvoji bodove.

Rikardove šanse za bodove nestale us nakon okretanja u 30 krugu. Kimi Raikonen je od timova sa začelja najbolje plasiran vozač na poziciji 15. Za njim slede Grožan iz Hasa, oji je razdvojio Finca od klupskog kolege Đovinacija i vozači Vilijamsa, Rasel i Latifi.


Rezultati trke za Veliku nagradu 70. godina F1:

1 Maks Ferstapen Red Bul
2 Luis Hamilton Mercedes 11.326s
3 Valteri Botas Mercedes 19.231s
4 Šarl Lekler Ferari 29.289s
5 Aleks Albon Red Bul 39.146s
6 Lens Strol Rejsing Point 42.538s
7 Niko Hilkenberg Rejsing Point 55.951s
8 Esteban Okon Reno 64.773s
9 Lando Noris Meklaren 65.544s
10 Danil Kvjat Alfa Tauri 69.669s
11 Pjer Gasli Alfa Tauri 70.642s
12 Sebastijan Fetel Ferari 73.370s
13 Karlos Sajnc Meklaren 74.070s
14 Danijel Rikardo Reno 1 krug
15 Kimi Raikonen Alfa Romeo 1 krug
16 Roman Grožan Has 1 krug
17 Antonio Đovinaci Alfa Romeo 1 krug
18 Džordž Rasel Vilijams 1 krug
19 Nikolas Latifi Vilijams 1 krug

Trku nisu završili:
Kevin Magnusen Has krug 46