Strol deveti, Hilkenbergu kvar sprečio start


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 02.08.2020.


Strol deveti, Hilkenbergu kvar sprečio start

©Racing Point F1

Rejsing Point delovao je moćno na treninzima i kvalifikacijama. Čak je i povratnik Hilkenberg koji menja obolelog Pereza iz sesije u sesiju popravljao tempo, dok je Strol na svim treninzima bio u vrhu uz najbolje vreme na dugom i šestu startnu poziciju, dok se Hilkenberg plasirao na poziciju 13. Međutim, kada smo svi očekivali da ga vidimo i u povratku na stazu u trci, došlo je do problema. Bolid je upalio pre podne ali je pri pokušaju starta za izlazak na stazu zatajio. Olabavljeni šraf kvačila sprečio je start. Mahaničari su pokušali da pronađu kvar, počeli da rasklapaju delove, ali je bilo prekasno da se otkloni uzrok defekta i bolid pripremi za start.

"Šteta što nisam startovao, žao mi je svih u timu jer su uradili sve kako bi me postavili na grid. Zahvaljujem se svima na pomoći. Uskočio sam u sve kasno ovog vikenda, ali sam uživao u prilici da ponovo radim sa timom. Bilo bi dobro da sam postigao dobar rezultat u trci kao nagrada za sav trud u ovih nekoliko dana.", rekao je Hilkenberg.
Strol je imao više uspeha ali je obećavajući tempo sa trninga i kvalifikacija nedostajao u trci. U završnoj fazi na istrošenim tvrdim guamam bio je lak plen vozačima Renoa i Gasliju iz Alfa Taurija ali je ipak uzeo 2 boda.
"Mogli smo da nastavimo naš niz osvajanja bodova na svakoj trci što je dobro ali sam razočaran završetkom na poziciji 9. Moramo da analiziramo stvari i otkrijemo zašto se to dogodilo. Balans bolida danas je bio bolji, očekivao sam da ću biti konkurentniji, ali smo u trci "tonuli" u plasmanu. Nije bio naš dan, tako da moramo da se fokusiramo na sledeći vikend i osiguramo bolje izdanje i pokažemo performanse bolida. Šteta što Niko (Hilkenberg) nije startovao, naročito posle dobro odrađenog posla u pripremnoj fazi vikenda.", rekao je Strol.