Galf Oil i Meklaren ponovo u partnerstvu


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 28.07.2020.


Galf Oil i Meklaren ponovo u partnerstvu

©McLaren F1

Obnovljeno je partnerstvo između nafnte kompanije Galf Oil i Meklarena. Poznati brend bio je u partnerstvu sa F1 timom od 1968 do 1973. godine, u Formuli 1 i Kan-Am seriji, a potom je ponovno partnerstvo uspostavljeno za 24 sata Le Mana 1990. godine, kada su boje Galf Oila krasile Meklaren F1 GTR.

Novo višegodišnje partnerstvo započeće ovog vikenda na trci za Veliku nagradu Velike Britanije.
Od 2021. godine Galf će postati snabdevač Meklaren automobila mazivima, a svi automobili biće pokretani optimizovanim Galf gorivima za agregate visokih performansi.
"Počastvovani smo zbog ponovnog ujedinjenja dva svetski prepoznatljiva brenda i želimo dobrodošlicu Galf Oilu u Meklaren u novom uzbudljivom partnerstvu. Galf je deo istorije Meklarena i dobro nam je poznat njihov inovatini tehnološki rad u industriji koji će se perfektno uklopiti sa Meklarenom.", rekao je Zek Braun, šef Meklarena.
Partnerstvo započinje ovog vikenda na Silverstonu. Logo Galf Oila nalaziće se na bolidima Meklarena, kao i na kombinezonima vozača, mehaničara i ostalog osoblja tima.
"Veoma smo uzbuđeni zbog ponovnog partnerstva sa Meklarenoim i povratka Galfa u elitu auto sporta. Knjige su pune priča o postignućima Galfa i Meklarena. Sada smo opet tu da ispišemo novo poglavlje ovog jedinstvenog partnerstva. Ponosni smo da radimo sa brendom koji deli našu viziju i aspiracije, našu ambiciju za inovacijama kako na putevima, tako i na stazi.", rekao je Majk Džons, šef Galfa.