Sajnc u bodovima za Meklaren


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2020.


Sajnc u bodovima za Meklaren

©McLaren F1

Nakon trke i kazne za Has (Magnusen -pozicija 9) zbog asistencije tima u formacijskom krugu Karlos Sajnc promovisan je na poziciju 9, te je tako dobio još jedan bod.

"Danas je bilo teško. Bio sam veoma srećan sa startom koji nas je doveo do jake pozicije pre odlaska u boks, ali izgubili smo nekoliko pozicija prilikom zaustavljanja što nas je puno koštalo u pogledu rezultata. Borio sam se da vratim među prvih deset i jako sam bio srećan zbog toga, ali definitvno nije bila najbolja nedelja zato što osećam da smo zaslužili više. Radujem se unapređivanju balansa bolida i želim da se vratimo još snažniji za Silverston. Hvala celom timu za 
podršku. Samo napred!", izjavio je Sajnc.

Noris je nakon dve uspešne trke, po prvi put bez bodova, na poziciji 13.
"Težak rezultat. Ne mogu reći teška trka. Najteži deo bio je moj start, dobro sam krenuo u start, ali u drugoj fazi mnogo sam šlajfovao i sve je krenulo naopako. Napravio sam grešku. Nisam imao puno strtova na mokroj stazi i nikad nisam imao dobar start. Spremao sam se za ovakve trke, ali nisam baš odradi dobro. Ostatak trke sam pokušao da se oporavim od lošeg starta. Staza je jako teška za preticanje, pa nisam mogao ništa mnogo da uradim. Mislim da je tempo bio dobar i bolid je bilo jako lako voziti. Imao sam samo jako težak start, na verovatno jednoj od najtežih staza za brz proboj, tako da se želim da sve brzo zaboravim i da idemo dalje. Bila je ovo moja prva velika greška u ovoj sezoni. Moram da radim na tome i da se vratim još jači. Veliko hvala svima u timu koji su naporno radili da dovedu Karlosa i mene na najbolje pozicije u ove tri trke. Radujem se što ću ostaviti ovu trku iza sebe, okrećem se ka mojoj domaćoj na Silverstonu.",rekao je Noris.