Rikardo osmi u Mađarskoj, Okon bez bodova


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2020.


Rikardo osmi u Mađarskoj, Okon bez bodova

©Renault F1

Iz treće trke Reno odnosi 4 boda koji je osvojio Danijel Rikardo zauzevši poziciju 8, dok je Esteban Okon završio trku na poziciji 14. Ovo je takođe treća trka koju su završili na poziciji 8. 

"Bila je veoma dinamična trka danas i srećan sam kako je prošla. Dao sam sve od sebe i osetio sam da smo izvukli maksimum danas. Start je bio dobar i išlo nam je glatko. Pokazali smo dobar tempo na srednjim gumama i zamalo dospeli u prvih šest. Poziicja 8 je bila svešto smo mogli da postignemo na kraju. Imali smo ovu poziicju u svakoj trci do sada. Nije loše, ali imao sam osećaj da smo bili brži nego u prethodnim trkama. Nismo daleko od prvih šest i znam da je osvajanje jedne od prvih šest pozicija i većih bodova na dohvat ruke", izjavio je Rikardo.

Esteban Okon imao je dosta težui trku od klupskog kolege.

"Bio je težak vikend od samog početka. Nisam srećn zbog toga i nije sjajan rezultat. Svi smo razočarani i samo možemo da se vratimo jači. Dosta toga se izdešavalo u trci, ali nismo ostavrili napredak u bilo kojim uslovima. Moramo da sagledamo trku i da radimo zajedno još jače
da izbegnemo ovakve rezultate. Prve dve trke su bile pristojne, ali nije bilo dovoljno napretka za ovu", rekao je razočarani Okon.