Prvi bodovi za Fetela


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2020.


Prvi bodovi za Fetela

©Ferrari F1

Sebastijan Fetel osvojio poziciju 6 koja mu je donela prve bodove ove sezone, dok je njegov klupski drug Šarl Lekler zauzeo poziicju 11. 

Trka za Nemca možda je mogla biti i uspešnija da ga odlazak na prvi servis nije koštao 7 sekundi stajanja nakon promene gume, usled velike gužve u pitu. Ipak, sa psihološke strane - velika pobeda nakon dve teške trke, prvi bodovi i znatno bolji plasman od klupskog kolege. 

"Ovo je bila trka sa boljim performansama u poređenju sa mojom prvom trkom u Austriji. Ipak, u ranim fazama trke možda sam mogao više da postignem da sam rizikovao i da sam otišao na servis po gume za suvo u 3 krugu, umesto u 4. Izgubio sam dosta vremena puštajući druge bolide da odu u boks pre nego što sam pušten. Ali na kraju, peta ili šesta pozicija je najviše što smo mogli da uradimo. Do samog kraja, mučio sam se sa gumama i mada bih voleo da sam se više borio, nisam mogao da zadržim  Albona iza sebe. Nismo gde bi hteli da budemoo, ali smo danas uradili sve što smo mogli", izjavio je Fetel.

Lekelr je imao manje uspešnu trku. Nakon montiranja mekih guma jedno vreme je imao tempo da bi ga potom rivali na srednje tvrdim gumama, a i klupski kolega Fetel pritiskali za pozicije.
"Bila je komplikovana trka. Nisam siguran šta se desilo, zato što nisam napravio promene na bolidu, ali bilo je veoma teško da se vozi, balans je bio mnogo gori nego u petak ili subotu, kada je bilo bolje nego što smo očekivali. Nije mi delovao kao isti auto. Moramo da analiziramo i da probamo da razumemo zašto sam se toliko mučio. Stali smo zbog mekih guma malo ranije nego ostali i možda je to bilo previše optimistično. Bila je to dobra odluka i mogao sam da odvozim nekoliko brzih krugova, ali bila je samo jedna suva putanja pa nisam mogao da preteknem i meke gume generalno nisu bile najbolji izbor. Posle toga smo usporili, rivali su me preticali, potonuo sam u plasmanu. Predstoji nam puno posla", rekao je Lekler.