Strol nadomak podijuma, Perez sedmi


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2020.


Strol nadomak podijuma, Perez sedmi

©Racing Point F1

Na trci u Mađarskoj, vozač Rejsing Pointa, Lens Strol zauzeo je poziicju 4 i bio je nadomak pobedničkog postolja, dok se Serhio Perez plasirao na poziciju 7.

Kiša koja je padala pre starta izmenila je složnost trke, a start je postao još izazovniji za sve. Lens je imao jak start i odmah je završio na 2 poziciji, dok se Serhio mučio sa proklizavanjem točkova pri startu završivši na 7 poziciji.
"Stvarno sam srećan sa osvojenom 4 pozicijom, veoma dobar rezultat i moram da se zahvalim timu za odrađen odličan posao danas i tokom celog vikenda. Bilo je zabavno boriti se sa Ferštapenom na samom startu trke u promenjivim uslovima. Ja sam zapravo završio trku usamljeni za poziicju 4, ali glavna stvar je da smo uspeli da osvojimo dobre bodove za tim. Bila je kompleksna trka i unapred se radujem izveštaju trke da bi mogli da shvatimo šta nam treba za buduće trke.
Imali smo tri trke do sada i bili smo jaki u svakoj. Mislim da sam bio veoma blizu podijuma danas zbog toga što smo bili u velikoj bici sa Botasom i možda smo mogli da uradimo neke stvari drugačije, ali to se uvek kaže posle trke. Moramo da budemo srećni sa četvrtim mestom", izjavio je Strol.
Perezova trka je poput Botasove kompromitovana lošim startom.
"Moj start je bio prava sramota. Prošlajfovao sam na staru i to nas je koštalo mnogo pozicija. Uvek je izazovno popraviti poziciju u Mađarskoj, ali dali smo sve od sebe i imao sam dobre borbe. Imao sam nekoliko avantura i vozio sam široko i imao sam sreće da nisam otklizao u zid. Kada sam konačno dobio malo prostora, mogao sam da pokažem tempo svog bolida, ali vreme koje sam izgubio u prvom krugu me je koštalo. Glavna stvar je da smo osvojili dosta bodova za tim i sada smo na četvrom mestu u šampionatu, izjednačeni sa bodovima koje ima Meklaren.", rekao je Serhio Perez.