Ferstapenov podijum za mehaničare, Albon peti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2020.


Ferstapenov podijum za mehaničare, Albon peti

©Red Bull F1

Ferstapenovi mehaničari sačuvali su vozača Red Bula od neprijatne situacije, odnosno odustajanja, a da trka nije ni počela. Pri izlasku na startni grid, Holanđanin je izleteo sa klizave staze oštetivši pri tom vešanje predjeg levog točka, krilo i nos bolida. Mehaničari su za manje od 20 minurta uspeli da poprave bolid, a Ferstapnen je trku završio na drugom mestu.

"Ne mogu da verujem da sam uspeo da pokrenem bolid i domognem se grida. Kao tim mi nikada ne odustajemo, mehaničari su odradili neverovatan posao, popravivši bolid tako brzo. Mislim da niko nije verovao da mogu to da odrade ali oni su ostali pribrani i završili posao. Imai sam dobar start. Video sam da će biti gužve u prvoj krivini, otišao sam spolja, gume za srednje mokru stazu su odradile posao. Trka bi krenula potpuno drugim tookom da sam ostao zaglavljen na sedmoj poziciji. Odradili smo dobre poteze po pitanju strategije, a na meni je bilo da kontrolišem potrošnju guma i gužve pri obilaženju za krug zaostalih vozača."

"Završiti na drugom mestu između dva dominantna Mercedesa je neverovatn rezltat i nismo ga očekivali posle jučerašnjih komplikovanih kvalifikacija i generalno teškog vikenda."
"Želimo da smanjimo razliku za Mercedesom. Trenutno su dominantni, biće veoma teško pobediti ih ali nećemo prestati da pokušavamo.", rekao je Ferstapen.
Aleksander Albon je završio na poziciji 5.
"Da mi je neko posle kvalifikacija ponudio peto mesto odmah bi pristao. Strat sa pozicije 13 nije obećavao laganu trku, ali sam imao dobar start i osvajao pozicije. Pravio sam dosta opasnih poteza pri preticanju jer to na ovoj stazi nije lako. Bolid je dobro "slušao" naročito na kočenju. Dosta vremena sam izgubio u gužvi iza Ferarija. Zadovoljan sam rezultatom, osvojili smo dosta bodova. Današnja trka bila je veliko iznenađenje jer je trkački tempo dosta bolji od onog u kvalifikacijama. Moramo analizirati tu razliku, pozitivna stvar je da bolid "radi" u trci.", rekao je Albon.