Osma pobeda Hamiltona na Hungaroringu, Botas treći


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 19.07.2020.


Osma pobeda Hamiltona na Hungaroringu, Botas treći

©Mercedes AMG F1

Trka na Hungaroringu išla je po planu za Hamiltonu više od očekivanog. Uz 25 bodova za pobedu, zaradio je još jedan za najbrži krug. Koliko je bio dominantan u trci imao je vremana i za naknadni servis u završnici kako bi pokušao da odvozi najbrži krug. U tome je i uspeo, osvojivši tako dodatni bod uz novi rekord steze.

 "Neverovatna trka. Da budem iskren, jedna od mojih omiljenih, iako sam kontrolisao trku bio je ovo drugi vid izazova, forsirao sam, a na kraju trke sam odvozio i najbrži krug. Žellim da se zahvalim timu, i svima u Briksvortu i Brekliju, odradili su fantastičan posao po pitanju razvoja i poboljšanja, ovaj tim nastavlja da me zadivljuje."

"Imao sam odličan tempo, brilijantne servise, fantastičnu strategiju, uspeo sam da kontrolišem potrošnju guma, a na kraju da odem i po nove gume i odvozim najbrži krug. Sve je funkcionisalo kako treba, na nama je da nastavimo ovako. Sa nestrpljenjem očekujem trku na Silverstonu. Nedostajače mi fanovi ali nadam se da ću ih obradovati jer znam da će me prtiti iz njihovih domova.", rekao je Hamilton.

Botas je upropastio svoju trku na samom početku. Lošim startom izgubio je drugu i pao na poziciju 7.  Do kraja trke uspeo je da se povrati veći deo uzgubljnog i popne se na treće mesto podijuma.

"Bila je ovo teška trka. Start sa drugom mesta prilika je za pobedu, ali ja sam imao loš start izgubivši pri tom nekoliko pozicija. Reagovao sam na svetla na mojoj tabli upravljača umesto na strtna svetla, motor je onda prešao u režim protiv gašenja, tako da sam morao da opet ponovim proceduru. Izgubio sam pozicije i to je trku nadalje učinilo veoma komplikovanom za mene, borio sam se za pozicije do samog kraja. Sa Ferstapenom sam vodio veliku borbu, a kasni odlazak na servis je vredeo jer mi dao razliku u svežini guma, mada se nije baš u potpunosti isplatio. Na kraju, osvojio sam dosta bodova. Dosta toga imamo da analiziramo i naučimo iz ove trke pred vikend na Silverstonu.", rekao je Botas.