Super f-vod?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 18.03.2012.


Super f-vod?

©

Kroz "rupu u pravilima" postignuta je brzina veća od one koja se postiže aktiviranjem DRS-a.

Pravila Formule 1 zabranjuju bilo kakve uređaje koje će biti pokretani od strane vozača sličnim Meklarenovom f-vodu od predprošle sezone. U slučaju Mercedesa super f-vod, kako je nazvan, čine rupe locirane na unutrašnjim stranama zadnjeg krila. Kada se zakrilce u DRS zoni podigne, vazduh tada prolazi kroz rupe na bočnim držačima krila.

Sve ovo znači da se sistemom direktno ne upravlja i da je sve prema pravilima- FIA je potvrdila legalnost uređaja.

Međutim, čelnici Red Bula i Lotusa nisu istog mnišljenja.

"Mislim da su upitanju različite interpretacije funkcije zadnjeg krila Mercedesa. Imali smo diskusiju sa Čarlijem Vajtingom i odlučili da ne protestujemo ovog vikenda. Još nekoliko timova želi razjašnjenje cele situacije. Jasno je da ne postoji dugme ili poluga za direktnu aktivaciju ali je sistem aktiviran uticajem od strane vozača i to je srž problema. Vozač pritiska dugme i aktivira, otkriva rupu na zadnjem krilu, zbog toga smatramo da je aktivirano od strane vozača i da je protivno pravilima. Mislim da će biti dosta debate oko ovoga. Frustrirajuća stvar je da će nesumnjivo svi ovi sistemi biti zabranjeni sledeće sezone ali zar ćemo svi u međuvremenu ići za tom idejom? To neizbežno dovodi do dodatnih troškova. Razvoju će težiti timovi sa vrha ali pitanje je da li će biti preskupo za manje timove", rekao je Kristijan Horner, šef Red Bula.

Erik Bulije iz Lotusa želeo je da se žali na rezultate kvalifikacija u Australiji. Ipak, kada je Grožan postavio bolje vreme od Šumahera i Rozberga od protesta se odustalo.

Melaren je 2010 prezentovao prvobitni f-vod. Vozač je morao da zatvori rupu pomoću ruke, skidajući je sa upravljača. Sistem je zabranjen za sezonu 2011.

Što se tiče Mercedesovog super f-voda, još uvek je nejasno šta se sve postiže sa njim sem veće brzine, a špekuliše se odakle sve vazduh dolazi do zadnjeg krila.

Govori se da je vod provučen i kroz prednje krilo, kroz pod, sve do zadnjeg dela... Više detalja i razjašnjenje cele situacije sledi.

Staza u Maleziji sastoji se od dva velika pravca tako da će se primetiti ako Mercedes bude pravio osetniju razliku. Konkurentima će trebati narednih nekoliko trka da kopiraju sistem i postignu efekat koji je postigao Mercedes.

Da li će FIA razjasniti celu situaciju i preseći zabranom novu tehnološku trku, saznaćemo narednih dana.