Kvar kočnica za dvostuko odustajanje vozača Hasa


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.07.2020.


Kvar kočnica za dvostuko odustajanje vozača Hasa

©Haas F1

Magnusen je startovao trku sa pozicije 16, ali u odnosu na prošlu sezonu Has je poboljšao performanse kroz trku i  napredovao je do pozicije 13. Bio je blizu prvih 10 u borbi sa Estebanom Okonom kada se u trećoj krivini okrenuo. Ispostavilo se da je u pitanj bio kvar kočnica, a njegov klupski kolega Grožan je vozio još nekoliko krugova pre nego što se povukao u garažu u 50 krugu zbog istog problema.

"Rečeno mi je da što vozim što mirnije i da sačuvam kočnice. Na kraju, uradio sam sve što sam mogao ali one su ipak eksplodirale. Ovo se desilo kada me je Okon napao za poziciju, mislim mi je on blokirao hlađenje i da je to bio momenat kada su se pokvarile kočnice. Bio sam konstantno tačno na samoj granici. Nije bilo očekivano, nije bilo kao da znamo da imamo velikih problema sa kočnicama. Znali smo da smo imali problem sa zagravanjem i hlađenjem  kočnica, ali ne na ovaj način. Pretpostavljam da sam imao određene smetnje ili da je nešto upalo u uvodnike hlađenja i blokiralo ih. Šteta, bili smo na poziciji 11 i da nije bilo ovih problema sa kočnicama, mogao sam imati pristojan tempo.", rekao je Magnusen.
Grožan je dodao da su pazili na kočnice još od prvog kruga. 
"Očigledno, nešto nije bilo kako treba sa hlađenjem kočnica, tako da moramo raditi na tome za sledeću nedelju. Mislim da je jedna od glavnih briga bila brzina, bilo je veoma varljivo voziti danas, posebno u gužvi. Razmislićemo i videti šta možemo da uradimo. Moramo da se vratimo sledeće nedelje sa boljim rešenjem", dodao je Grožan.
Direktor tima Ginter Štajner rekao je da su vozači bili srećni što su mogli da voze bolide i misli da su propustili priliku. 
"Očigledno, nije bio dan kakav smo želeli danas. Imali smo probleme sa kočnicama zbog pregrejavanja na oba bolida. To nas je izbacilo iz trke kada je je postojala dobra mogućnost da dobijemo poene. Dobra stvar je da su vozači bili zadovoljni bolidima. Smatrali su da su bolidi spremni za trku i sada imamo osećaj kao da smo propustili priliku. Ako budemo naporno radili, možemo do bodova u budućim trkama, tako da ćemo se usresrediti na to.", dodao je Štajner.