Dvostruko odustajanje Red Bula


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.07.2020.


Dvostruko odustajanje Red Bula

©Red Bull F1

"Još uvek je sve sveže i moram da biram šta ću da kažem, bilo kako bilo, sve je frustrirajuće. Zaista mislim da sam lagano mogao do pobede. Imali smo odličnu strategiju, momci u boksu su odradili odličan posao. Da, imali smo sreće i sa izlascima vozila sigurnosti ali je i bolid bio prilično dobar. Najlošiji tempo bio je na tvrdim gumama, znao sam da će Mercedes imati hladne gume na restartu, pa sam imao dobru poziciju za napad. Mislio sam da sma završio preticanje Hamiltona i već razmišljao o napadu na Botasa u sledećem krugu. Kontakt sa Hamiltonom dogodio se kasno u krivini da sam bio potpuno iznenađen. Bio sam na samoj ivici staze i dao mu sav mogući prostor, bilo je na njemu da li želi da ima kontakt ili ne. Ovoga puta ja sam bio onaj koji napada, a on se branio. Neću reći da ovo boli više od onog incidenta u Brazilu. Sada se moramo fokusirati na sledeći vikend, a očigledno je da će nam trebati i malo sreće kako bi imali priliku koju smo imali danas.", rekao je Aleksander Albon.
Ferstapen je odustao u ranoj fazi trke usled problema sa elektronikom. Nije imao tempo Mercedesa ali treće mesto na podijumu bilo je sasvim izgledna pozicija za završetak.
"Nisam baš siguran šta se dogodilo, moramo sve ispitati i otkriti razloge ali naravnoovo nije način na koji želite da započnete sezonu. Imao sam dobar start za razliku od prošle godine i već na samom početku video sam da je Botas prilično brz i da će borba za pobedu biti prilično veliki izazov. Mislim da bih lagano završio na trećem mestu ali šta da se radi? Takvo je trkanje, tako je kako je, rezultat se sada ne može promeniti. Šteta zbog tima koji je naporno radio ovog vikenda ali sada se moramo fokusirati na sledeći kako bi ostvarili bolji rezultat.", rekao je Maks Ferstapen.