Latifi nadomak bodova, Rasel odustao


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.07.2020.


Latifi nadomak bodova, Rasel odustao

©Williams F1

Obzirom na prošlogodišnju katastrofu sezona je počela prilično solidno za ekipu Vilijams. Vozači su koliko toliko držali korak sa rivalima, a da je došlo do još nekog incidenta Latifi bi se u nekonkurentnom bolidu domogao boda. Rasel je zbog iskustva imao i veće šanse za upisivanje među osvajače ali je odustao usled problema sa pritiskom goriva.

"Prvo želim da se zahvalim timu što nam je obezbedio da se trkamo posle ovoliko vremena i mnogih problema. Mučili smo se početkom trke sa hlađenjem tako da nisam mogao da vozm tempom kojim sam želeo. Morao sam da se bavim sa mnogim stvarima, ali i to je deo Formule 1, može svašta da se dogodi. Izlazak vozila sigurnosti prvi put uhvatio nas je u lošem momentu, morali smo da obiđemo krug do servisa. Veći deo trke vozio sam usamljen, a samo zahvaljujući trećem izlasku vozila sigurnosti mogao sam da se približim rivalima i okušam se u trkanju. Frustriran sam jer sam bio blizu boda, ali sve ovo je novo iskustvo. Vratiću se još jači sledećeg vikenda.", rekao je Nikolas Latifi.
Rasel je imao bolji tempo u trci ali i probleme koji su ga primorali da odustane. Problemi sa pritiskom goriva primorali su ga da parkira svoj FW43 pored staze.
"Nismo imali tempo kome smo se nadali, dosta sam se mučio da držim priključak za Hasom i Alfa Romeom. Na kraju izgubio sam pritisak goriva, ne znam sve detalje oko toga, ali morao sam da ugasim motor. Šteta jer je dosta rivala danas odustalo, mogli smo možda i do boda. Moramo da napravimo još poboljšanja, a sledećeg vikenda je prva prilika da to uradimo.", rekao je Džordž Rasel.