Đovinaci sezonu započeo bodovima, Raikonen odustao, tim kažnjen


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.07.2020.


Đovinaci sezonu započeo bodovima, Raikonen odustao, tim kažnjen

©Alpha Romeo F1

Antonio Đovinaci na dobar način započeo sezonu. Devetim mestom uzeo je dva boda i bar deo tereta skinuo sa sebe jer vozi sa legendarnim veteranom Raikoneneom koji nije uspeo da završi trku usled spadanja točka pri drugom restartu trke.

"Zadovoljan sam današnjim rezulataom. Nakon teških kvalifikacija doći do bodova je maksimum koji smo mogli da napravimo. Trka nije bila laka, mučili smo se u početnoj fazi, ali smo postajali sve jači kako je trka odmicala. Naravno u ovako haotičnoj trci potrebno je i malo sreće, ali smo bili spremni da ugrabimo priliku oberučke. Imali smo veliku borbu i deveto mesto na kraju dobar je način da se započene sezona. Srećan sam zbog celog tima. Imamo dosta toga da poboljšamo ali tek je prva trka sezone. Imamo dosta vremena i sa nestrpljenjem očekujem sledeću trku.", rekao je Antonio Đovinaci.
Raionen je imao solidnu trku sve do trećeg restarta kada mu je spao prednji desni točak koji nije dobro prišrafljen na poslednjem servisu.
"Prava šteta je što sam trku završio na ovakav način u trenucima kada su bodovi bili sve izgledniji. U poređenju sa kvalifikacijama, danas smo imali dobar napredak po pitnaju brzine. Izlazak vozila sigurnosti prvi put koštao nas je pozicija ali sam opet imao dobru poziciju da se na novim gumama borim sa rivalima. Nažalost, morao sam da odustanem. Problem sa prednjim točkom me iznendaio, nisam imao nikakve znake da će se dogoditi. Mormao ispitati šta se zapravo desilo. Za sada moramo izvući pozitivne stvari iz našeg tempa u trci i nastaviti da poboljšavamo bolid.", rekao je Kimi Raikonen.
Alfa Roemo je kažnjen sa 5000 evra zbog incidenta na Velikoj nagradi Austrije, odnosno slabo prišrafljene matice prednjeg levog točka na Raikonenovom C39.