Perez: Pozicija 6 je dobra, ali moglo je biti bolje


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 06.07.2020.


Perez: Pozicija 6 je dobra, ali moglo je biti bolje

©Racing Piont F1

"Roze Mercedes" izgledao je veoma moćno u Austriji kao što su mnogi predvideli i Perez je bio nadomak podijuma na Red Bul Ringu. Bila je haotična trka, a Perez je završio trku žaleći zbog odluke da ne ode u boks kada je na stazi po treći put izašlo vozilo sigurnosti. Kazna za prebrzu vožnju kroz boks od pet sekundi takođe mu je odmogla, pa je Meksikanac završio trku na poziciji 6, na kojoj je i započeo trku. Govoreći posle trke za Rejsing Point sajt, rekao je: 

"Imali smo tešku trku danas i jak tempo. Šesto mesto je dobar način da se započne sezona, ali mogli smo završiti na još višoj poziciji. Nismo imali sreće sa vozilom sigurnosti, ali lako je reći posle trke da smo mogli da idemo u boks i drugi put. Morao sam da se branim od vozača sa novijim gumama u poslednjim krugovima što je bio izazov. Ovo je bila dobra trka da naučim dosta o bolidu i njegovim karakteristikama. Pozitivna stvar je da imamo takmičarski paket i mislim da možemo da se borimo za bolje rezultate sledeće nedelje."

Perezov klupski kolega Lens Strol nije imao taj luksuz da se bori za bodove. Gubitak snage naterao ga je da se povuče iz trke još upočetku, uprkos svim njegovim pokušajima da ostane u trci. 
"Bio je dobar početak trke, ali sam počeo da gubim snagu veoma rano. Pokušali smo da izmenimo razne stvari, ali smo ipak morali da se povučemo. Saznaćemo šta je problem i vratićemo se jači sledeći put. Bolid je na početku izgledao dobro i mislim da smo mogli da imamo jak tempo. Mogli smo osvojiti dobre bodove danas." rekao je Strol.
Direktor tima Otmar Šafner branio je strategiju tima. 
"Nakon ovako duge pauze, bilo je važno da počnemo sezonu sa puno boodva sa Serhiom na poziciji 6. Frustrirajuće je videti kako se udaljavamo od podijuma u poslednjim krugovima trke, ali bilo je teško zadržati ove bolide uz prednost guma. 
"Bilo je dosta prekidazbog vozila bezbednosti, morali smo da donesemo neke teške odluke i izaberemo da zadržimo poziciju radije nego da idemo u boks. Rivali iza nas iskoristili su da odu na "besplatan" servis i mogli su da reaguju odlaskom u boks na našu odluku da se ne idemo. Ovo je bio slučaj saMeklarenom i Leklerom. Bilo je razočaravajuće videti Lensa kako veoma rano povlači zbog gubitka snage. Istraga će pokazati šta je uzrok tome, ali posle pokušaja da reši problem pomoću promena podešavanja koje nisu uspele, zaštita agregata bila je prioritet," dodao je Šafner.