Noris na podijumu po prvi put u karijeri, Sajnc peti


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2020.


Noris na podijumu po prvi put u karijeri, Sajnc peti

©McLaren F1

Nakon četvrte pozicije na kvalifikacijama Noris je imao strategiju da ostane najbrži iza vodećih vozača iz Mercedesa i Red bula. U tome je i uspevao neko vreme ali je sredinom trke izgubio pozciju od Pereza koji je vozio na mekšim, bržim pneumaticima. Ipak, prekid u završnici dao mu je još jednu priliku, a kontakt Hamiltona i Albona, a potom i gubitak pozicija pri okretanju van staze za vozača Red Bula, doveo ga je nadomak podijuma. 

Izgubio je poziciju od Leklera ali je uspeo da kompenzuje najbžim krugom trke i prestizanjem Pereza, a kazna od 5 sekundi za Hamiltona dovela ga je po prolasku kroz cilj do prvog podijuma u karijeri, kao i do rekorda kada je u pitanju starost vozača. On je treći najmlađi vozač koji se popeo na podijum Formule 1 u svetu, odmah iza Lensa Strola i Maksa Ferstapena i najmlađi Britanac koji je to postigao.
"Bilo je trenutaka kada sam pomišljao da sam prokockao šansu. Pao sam na peto mesto, nekoliko krugova pre kraja. Karlos me zamalo nije pretekao, ali sam ipak uspeo da vratim tempo i završim na podijumu."
"Bila je ovo dobra trka, nekoliko teških krugova na kraju ali sam davao sve od sebe u tim trenucima. Srećan sam zbog postignuća, naročito ako se osvrnemo na to gde je tim bio pre nekoliko godina."
U poslednjih nekoliko krugova uspeo sam da prestigne Čeka (Perez), video sam da ima i 5 sekundi kazne. Bio sam ranjiv od strane rivala iza mene. Uspeo da prestignem Pereza, a potom je usledila i kazna za Hamiltona. Veoma sam srećan zbog današnjeg ishoda",rekao je Noris.
Drugi vozač Meklarena, Karlos Sajnc, takođe je imao prilično dobru, a nakon kazne za Pereza od 5 sekundi klasifikovan je kao peti