Lekler zadovoljan trkom, Fetelu samo bod


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2020.


Lekler zadovoljan trkom, Fetelu samo bod

©Ferrari F1

Teška trka za vozače Ferarija uz start sa pozicija 7 (Lekelr) i 11 (Fetel). U početnoj fazi nije se nazirao krajnji ishod u kome je Lekelr završio na  drugom stepeniku podijuma. Lekelr se dugo borio sa vozačima Meklarena koji su imali prilično dobar tempo tokom trke. Ipak, brojni prekidi i incidenti doveli su Leklera u položaj da se domogne podijuma.

"Mislim da smo danas odradili sve perfektno. Imali smo i malo sreće zbog kazne za Hamiltona i nekoliko prekida ali ipak i to je sastavni deo trke, a naš cilj je iskoristiti svaku priliku iako nismo imali tempo za poziciju na kojoj sam završio."
"Imamo dosta posla i mislim da smo još uvek daleko iza rivala (Mercedes i Red Bul). Nismo u poziciji u kojoj smo želeli da budemo ali sve je moguće. Moramo sačuvati mentalnu snagu tima, raditi kao tim i mislim da ćemo biti u poziciji u kojoj želimo da budemo, ali sam svestan da će trebati rada i vremena."
Lekelr je iskorisitio greške rivala ali je vodio i borbu kako bi se domogao podijuma.
"Želeo sam da budem agresivan nakom poslednjeg restarta. Znao sam da ću imati priliku ako neko napravi grešku. Noris je usporio u jednom trenutku u borbi sa Perezom i tada sam našao prostora iskoristivši priliku. Sa Perezom je bilo malo teže ali sam uživao.", rekao je Lekler.
Fetel je imao dosta težu trku. Nakon okretanja pri pokušaju preticanja Karlosa Sajnca, mučio se pri proboju sa začelja, završivši trku na poziciji 10. Nemac je nakon trke izjavio da je srećan što je imao samo jedno okretanje.
"Iskreno, srećan sam da sam i mao samo jedno okretanje. Bilo je tesno sa jedim od vozača Meklarena, izgubio sam zadnji kraj, da budem iskren izgubio sam zadnji kraj nekoliko puta ali mi je drago da sam se samo jednom okrenuo. Na kraju je bilo zabavno ali rezultat nije onakav kakav sam želeo." rekao je Fetel.
 "Srećni smo zbog podijuma, ali smo tužni zbog performansi.", rekao je Matija Binoto, šef Ferarija.
"Nakon loših kvalifikacija juče ne možete očekivati da imate dobru trku."
""Zadovoljan sam načinom na koji je tim odradio vikend, obzirom na situaciju u kojoj se nalazimo. Tim je jedinstven i na to sam ponosan. Za sledeći vikend analiziraćemo podatke, možda ćemo doneti neka poboljšanja na kojima radimo u Maranelu...ali videćemo."
"Bez gledanja na prethodnu sezonu i poređenja sa njom, kvalifikovali smo se sa sekundom zaostatka u odnosu na osvajača pol pozicije, a na pravcima gubimo sedam do osam stotinki. Prilično sam razočaran ali i veoma iznenađen razlikom i na nama je da otkrijemo kako se to dogodilo i zašto je do toga došlo."
"Kada je u pitanju agragat, performanse nisu onakve kakve su bile prošle godine.", dodao je Binoto.