Botas brinuo da W11 neće izdržati do kraja trke


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2020.


Botas brinuo da W11 neće izdržati do kraja trke

©Mercedes AMG F1

Iako je Botas naizgled odvozio sigurno trku do pobede, on i njegov klupski kolega Hamilton borili su se sa ozbiljnim problemima tokom trke.

Problemi sa hidraulikom uticali su na manjač na W11 bolidima tokom trke, a situacija je nalagala naredbu tima za oba vozača, da se klone ivčnjaka na stazi i izbegavaju ih koliko je moguće.
Botas je odradio dobar posao uspevši da doveze svoj bolid do cilja, ostvarivši tako prvu pobedu u sezoni.
"Morali smo dosta da brinemo o bolidu. Nisam mogao da koristim sve ivičnjake i u pojedinim trenucima bio sam pomalo zabrinut da li će sve biti uredu do kraja. Ipak, drago mi je da smo uspeli da završimo sa oba bolida i na dobar način započnemo sezonu.", rekao je Botas.
Hamilton je imao dosta uzbudljiviju trku, a nakon kontakta sa Albonom, po drugi put u razmaku od tri trke, nakon koga je vozač Red Bula završio uz okretanje van staze, dobio je kaznu od 5 sekundi, završivši na poziciji 4.
Hamilton je ipak mišljenja da je kontakt sa Albonom trkački incident.
"Ne mogu da verujem da smo opet imali kontat nas dvojica, ali ipak u vezi toga osećam se kao da je u pitanju trkački incident. Prihvatam kaznu koju god misle da sam zaslužio i idem dalje.", rekao je između ostalog Hamilton.