Alonso: Prilično dobar rezultat obzirom na kvalifikacije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 17.03.2012.


Alonso: Prilično dobar rezultat obzirom na kvalifikacije

©

p>Alonso je napravio odličan rezultat, obzirom na kvalifikacioni tempo, a njegova vožnja možda je jedna od najboljih koje su prikazane u Australiji obzirom kakavim bolidom raspolaže trenutno ekipa Ferari.

"Imao sam dobar start i uspeo da povratim nekoliko pozicija. biti peti iza Meklarena i Red Bula je prilično dobar rezultat sa aspeekta bodova."

"Prioritet je da poboljšamo bolid.Preključe smo bili prilično daleko, na kraju trke smo se borili sa Vilijamsom. Želimo da se borimo na vrhu i to je naš cilj za sledeću trku", rekao je Alonso.

Prvi vozač Ferarija je dodao da poboljšanja neće biti moguća za Maleziju zbog kratkog vremenskog roka ali da u Kini očekuje poboljšanja koja će omogućiti smanjivanje razlike do vodećih.

"Bolid će biti skoro identičan obzirom da je trka sledećeg vikenda. Pokušaćemo da poboljšamo podešavanje, a za Kinu i Bahrein sam siguran da ćemo imati poboljšaja.Isto će raditi i ostali ali se nadam da ćemo mi uraditi bolji posao."

Felipe Masa nije uspeo da završi VN Australije. Posle prilično solidnog starta sa pozicije 16 i probijanja da pozicij 10, počeo je da gubi tempo i ušao u borbe sa rivalima sredine.

Zamena guma donela je mali boljitak ali posle vozila bezbednosti na stazi Masa je posustajao i u duelu sa Senom oštetio svoj bolid. najbezbolnija stvar bilo je odustajanje iz trke jer su bodovi bili van domašaja Brazilca. Šet krugova pre kraja Masa je odvezao svoj Ferari u garažu.