Botas pobednik Velike nagrade Austrije


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 05.07.2020.


Botas pobednik Velike nagrade Austrije

©Mercedes AMG F1

Botas sigurnom vožnjom odneo pobedu na otvaranju sezone. Hamilton ostao bez podijuma nakon kazne zbog kontakta sa Albonom. Lekeler sa dosta muke i sreće do drugog mesta. Noris treći i po prvi put na podijumu. Tri izlaska vozila sigurnosti i čak devet odustajanja bio bi kratak rezime trke.

Grid je formiran u izmenjenom rasporedu pozicija. Hamilton je nakon protesta Red Bula (nepoštovanje žutih zastavica na kvalifikacijama tokom trećeg perioda) i kazne od strane sudija startovao sa pozicije 5.
Botas je odlično startovao, a pomogao mu je i Noris koji je pritiskao Ferstapena u prvih nekoliko krivina. Albon je isto radio sa Hamiltonom, a Perez je zadržavo Leklera. Fetel koji je statovao sa pozicije 11 uspeo je da pretekne jedino Rikarda za deseto mesto.
Trka nije rešena u početnoj fazi ali je Botas napravio nekoliko sekundi ispred Ferstapena. Noris je prvi počeo da gubi pozicije, prvo od Albona, a potom i od Hamiltona, koji objektivno voze superiornije bolide. Kada se našao ispred Pereza u "roze Mercedesu",  uočeno je da je vozač Rejsing Pointa u blagoj prednosti ali da mu Britanac može parirati i braniti poziciju. Hamilton se dao u poteru za Albonom i uspeo da ga pretekne za treće mesto. Put za Ferstapenom bio mu je otvoren ali za tim nije imalo potrebe jer je vozač Red Bula odustao. Holanđanin je izgubio snagu motora uspevši da se nekako domogne boksa. Zamena pneumatika i promena upravljača kako bi se pokušalo sve da se greška otkloni nisu dali rezultat, pa je vozač "Bikova" tada i definitivno odustao iz trke.

Odustajanje Ferstapena koristilo je Mercedesu koji je tada držao prva dva mesta koja su vodila dvostrukoj pobedi. Botas je bio na 7 sekundi ispred Hamiltona, Albon treći ispred Norisa, Pereza, Leklera, Sajnca, Strola, Fetla i Rikarda.
Sledeći od vozača koji je odustao bio je Lens Strol iz Rejsing Pointa. Tim mu je javio da imaju problem sa agragatom ali da će da pokušaju da ga reše. Međutim, Strol se požalio na gubitak snage motora. Usporio je, a rivali su počeli da ga pretiču, a do odlaska u boks bio je već na začelju. Tim ga je odmah uputio u garažu usled problema sa senzorima agregata i pregrevanjem.
Hamilton je do 25 kruga prednost Botasa spustio na 4 sekunde, a onda je od tima stigla poruka upozorenja za ob vozača. Nakon odustajanja Strola, Mercedes je problem kupca motora shvatio prilično ozbiljno, upozorivši oba vozača da čuvaju bolide i ne prelaze preko ivičnjaka.

Roman Grožan je prvi od vozača naprvio grešku okrenuvši se u krivini četiri, dok je njegov klupski kolega Magnusen napravio isto u duelu sa Estebanom Okonom iz Renoa. U borbi za poziciju u krivini 5, Magnusen je produžio pravo, da bi se potom okrenuo u zaustavnom delu. Tu je i ostavio svoj Has. Usled opasnosti vozilo sigurnosti moralo je biti upošljeno.
Period vremena pod režimom vozila sigurnosti vozači su iskoristili za servis. Botas je odradio svoj ispred Hamiltona, Noris ispred Sajnca. Noris je imao blizak susret sa Perezom pri izlasku, međutim završeno je bez kontakta u Norisovu korist. Svi vozači u prvih deset osim Pereza koji je bio na srednje tvrdim,  odabrali su tvrde pneumatike.
Vozilo sigurnosti izašlo je na kraju 30. kruga. Botas je zadržao poziciju ispred Hamiltona i Albona, Perez je napadao Norisa, a Noris - Leklera. Borbu Sajnca i Lekelra hteo je da iskoristi Fetel, međutim ušao je previše oštro, okrenuvši se u krivini tri. Incident ga je koštao pada sa pozicije 8 na poziciju 15.
Nekoliko krugova kasnije Perez je uspeo da prestigne Norisa, a sudije su oslobodile odgovornosti Fetela zbog kontakta sa Norisom.
Grožanu je potom pokazana crno-bella zastava zbog prelaska preko limitiranih zona staze, poslednje upozorenje pre izricanja vremenske kazne. U međuvremenu, Hamilton i Botas su odmakli Albonu na preko 5 sekundi, vodivši interni duel za pobedu. Međutim, opet su dobili od tima upozorenje da odstupe od ivičnjaka usled problema sa senzorom menjača.
Grožanu je potom na identičnom mestu kao i Magnusen produžio pravo u krivini 4, ali je uspeo da iskontroliše bolid, vrativši se na stazu.. Mehaničari su ga spremnog čekali za servis, a u međuvremenu Džordž Rasel iz Vilijmsa koji se dobro držao odustao je iz trke usled problema sa gubitkom snage motora, parkiravši svoj FW43 na izlasku iz krivine 4.

Vozilo sigurnosti opet je upošljeno kako bi se sklonio Vilijams, a Grožan je ostao u garaži Hasa.

Albon je otišao na servis po meke gume, kao i Noris, Lekler, Sajnc, Kvjat, Raikonen i Fetel koji su takođe otišli na servis. Botas, Hamilton i Perez su ostali na stazi.
Vozillo sigurnosti izašlo je na kraju 54. kruga. Botas je opet sačuvao poziciju dok su Noris i Albon pritiskali Pereza. Albon je lagano prestigao Pereza ali su u tim trenucima opet zatreptala žuta svetla na stazi označivši još jedan period vozila sigurnosti. Kimi Raikonen je ostao bez prednjeg desnog točka, koji po svoj prilici nije bio dobro prišrafljen.
Albon je baš u trenucima proglašenja žute zastavice prestizao Pereza, a kada je uočio žutu zastavicu, odustao je u preticanju, a Perez je preuzeo nazad poziciju 3. Red Bul je potom pričao sa kontrolom trke koja je dozvolila da Albon pređe na treću poziciju jer je po pregledu snimka utvrđeno da je bio već ispred Pereza pri proglašenju žute zastavice.
Trka je restartovana treći put na kraju 60. kruga.
Botas je opet uspeo da sačuva poziciju, Albon mu je u tome dosta pomogao pritiskajući Hamiltona za drugo mesto. Perez je uspeo da se sačuva od Norisa, koji je bio ispred Leklera, Gaslija, Okona, Sajnca i Kvjata. Pored njih u trci su bili još i Fetel, Đovinaci i novajlija iz Vilijamsa Nikolas Latifi.
Albon je pritiskao Hamiltona kroz nekoliko krivina, a potom ga napao spolja. Pri prolasku kroz krivinu došlo je do kontakta Albonovog zadnjeg desnog točka sa Hamiltonovim prednjim levim, što je dovelo do okretanja njegovog Red Bula i pada na začelje - pozicija 13. Hamiltonu je zbog incidenta dodeljena kazna od 5 sekundi na postignuto vreme u trci.
U međuvremenu Sajnc je prestigao Okona, a potom i Gaslija za poziciju 6. Lekler je napao Norisa, probivši se tako na poziciju 4 koja ga je potom uputila na borbu sa Perezom u borbi za podijum. To je za nekoliko krugova i učinio pa se našao na trećoj stepenici podijuma, a nakon završetka trka promovisan je na poziciju 2, nakon kazne za Hamiltona. Noris je do kraja trke uspeo da prestigne Pereza uz kontakt, ali su sudije procenile da je sve bio u granicama fer borbe.
Nakon 71 kruga Botas je prvi prošao kroz cilj, ispred Hamiltona koji je nakon kazne prepustio pozicije Lekleru i Norisu. Sajnc zauzeo poziciju 5, nakon kazne za Pereza usled prekoračenja brzine na stazi kroz boks. Gasli je završio na pozicijiu 7, praćen Okonom, Đovinacijem i Fetelom.
Jednini vozač koji je završio trku, a nije uzeo bodove je novajlija Nikolas Latifi iz Vilijamsa na poziciji 11. Sve u svemu solidan rezultat za početnika u najsporijem bolidu.
Albon je nakon kontakta i pada na začelje odustao, a poslednji koji je odustao u trci je Danil Kvjat iz Alfa Taurija, usled defekta zadnjeg pneumatika i vešanja. 

Rezultati Velike nagrade Austrije:

1 Valteri Botas Mercedes
2 Šarl Lekler Ferari 2.700s
3 Lando Noris Meklaren 5.491s
4 Luis Hamilton Mercedes 5.689s
5 Karlos Sajnc Meklaren 8.903s
6 Serhio Perez Rejsing Point 15.092s
7 Pjer Gasli Alfa Tauri 16.682s
8 Esteban Okon Reno 17.456s
9 Antonio Đovinaci Alfa Romeo 21.146s
10 Sebastijan Fetel Ferari 24.545s
11 Nikolas Latifi Vilijams 31.650s

Trku nisu završili:
Danil Kvjat Alfa Tauri gumi defekt
Aleks Albon Red Bul
Kimi Raikonen Alfa Romeo točak
Džordž Rasel Vilijams pritisak goriva
Roman Grožan Has kočnice
Kevin Magnusen Has kočnice
Lans Strol Rejsing Point senzor agregata
Danijel Rikardo Reno hlađenje
Maks Ferstapen Red Bul elektrika