Vilijams FW43 u novim bojama


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 26.06.2020.


Vilijams FW43 u novim bojama

©Williams F1

Zimski testovi u Barseloni počeli su prilično dobro za posrnuli tim. Nakog pada na dno i gubitka nekoliko sponzora, tim je založio svoje fabrike, a otac Nikolasa, Majkl Latifi doveo je mnogobrojne sponzore za uzvrat, otpaltio dug tima i dao injekciju od 45 milina dolara koja je dovoljna da tim pregura i sezonu 2021. godine. Partnerstvo sa Rokitom počelo je godinu dana ranije, da bi se pred početak sezone proširilo. Međutim, nakon pandemije virusa, timovi bez viška svežeg kapitala kakav je i Vilijams bio je jedna od prvih žrtava situacije. Menadžment je oglasio prodaju, odnosno "poteru" za investitorima i sponzorima, a za sada jedino se šef Mercedesa Toto Volf odazvao kupovinom manjeg dela akcija što je svakako bitno za legendarni tim i stavlja ga u nešto izgledniju poziciju pred start sezone u Austriji.

Međutim, za generalnog sponzora, telekomunikacionu kompaniju Rokit, bio je ovo znak da je tim u velikim nevoljama i idealan trenutak da se prekrati sponzorski ugovor. Kompanija je već u pregovorima sa šampionskim Mercedesom, a vest o saradnji trebala bi da se obajvi svakog dana.
Vilijams je sa druge strane pristupio redizajnu kolor šeme bolida, kombinezona vozača i osoblja tima, a pojačani su natpisi Sofine i Lavace, sponzora koji podržavaju Nikolasa Latifija. Šema boja sada više podseća na tradicionalne boje koje su do sada krasile Vilijams, a nadamo se da će i rezultatima podsetiti na stare dane slave.