Botas u pregovorima sa Renoom?


autor: Miladin Sudimac | datum objave: 22.05.2020.


Botas u pregovorima sa Renoom?

©MercedesAMGF1

Nakon objave o završetku saradnje Fetela sa Ferarijem, počele su špekulacije kuda će Nemac od sledeće sezone. Mesta ima u Renou, dok je Volf odbacio mogućnost dolaska u Mercedes i na mestu drugog vozača vidi Džordža Rasela. Tu se otvara pitanje kuda će Valteri Botas?

Izveštaji iz Nemačke govore da je Botasov menadžer Didije Koton, u razgovorima sa Renoom za upražnjeno mesto Rikarda, koji je prešao u Meklaren. Međutim, pored Botasa za mesto u francuskoj ekipi u konkurenciji je Fernando Alonso ali zašto ne i Fetel.
Ipak, o Mercedesovoj postavi najviše će odlučivati Hamilton. Volfove veze sa Aston Martinom i njegov prelazak u taj tim i dalje su opcija, a Hamiltonov ostanak u Mercedesu svakako zavisi i od novih pravila odnosno limitiranog budžeta koji će najviše pogoditi veliki timove.
Botasova pozicija u Mercedesu svakako nije sigurna, pa će njegov menadžment verovatno tražiti opcije i pre nego Mercedes odluči da počne pregovore o vozačkoj postavi za sezonu 2021.
Rana objava Ferarija o završetku saradnje sa Fetelom i dolasku Sajnca, mnogim vozačima i timovima zadala je dosta razmišljanja i glavobolje, a da ovogodišnja sezona nije ni počela.