Volf: Optimističan sam da možemo započeti u Austriji


autor: Aleksandar | datum objave: 17.05.2020.


Volf: Optimističan sam da možemo započeti u Austriji

©Mercedes F1

Sa prvih deset trka po kalendaru Formule 1 za 2020. godinu otkazano ili odloženo, Red Bul Ring je sada spreman da započne sezonu trkama  5. i 12. jula.

I dok manje od 50 dana napolju sigurno nema garancija, Volf je uveren da će se trke dogoditi.

„Prilično sam optimističan da možemo započeti u Austriji, jer je Austrija bila jedna od najboljih zemalja u održavanju niskog broja virusa“, rekao je u videu na YouTube kanalu Mercedesa. „ Mislim da će smisliti plan kako se možemo trkati .

„Poznajem krug izuzetno dobro, jer sam tamo odradio hiljadu krugova kao trkački vozač i kao instruktor. Živeo sam u Spilbergu, iako sam bio mlađi vozač. Oseća se pomalo kao drugi dom. Imam mnogo dragih uspomena iz mesta.

„Počevši sezonu tamo sam veoma ponosan što će Austrija biti početak sezone i to raditi dva uzastopna vikenda, tako da konačno imamo dve trke. Veoma se radujem tome. "

Uprkos tome, fabrike F1 za sada ostaju obustavljene, pri čemu je Volf objasnio kako je njegovo osoblje iskoristilo taj period da preispitaju svoje radno okruženje.

„U MGP-u imamo sjajnu radnu grupu koja struktuira život posle korone, pomoću socijalne distanciranosti, pokretnih stolova i radnih mesta oko sebe. Znači biće vrlo drugačije.

„Mislim da smo naučili da možemo mnogo učiniti od kuće. Zum konferencije ili Skype or Webex su veoma efikasne, tako da mislim da će se to promeniti u našem radnom okruženju.

"I onda naravno planiramo sledeće trke i nadamo se da ćemo uskoro započeti sezonu."