Kultard: Fetel u Mercedesu? Samo pod jednim uslovom


autor: Aleksandar | datum objave: 17.05.2020.


Kultard: Fetel u Mercedesu? Samo pod jednim uslovom

©Formula 1

 Dejvid misli da je to samo Mercedes i mesto pored timskog kolege Luisa Hamiltona naredne sezone ipak i smatra da je to malo verovatno.

Četvorsotruki svetski prvak Sebastijan Fetel napustiće Ferari na kraju sezone nakon neuspeha u dogovoru sa ekipom Ferari kojoj se pridružio 2015. godine.

Postoji vrlo malo opcija za nemca jer je Red Bul odbacio šansu dolaska 32-godišnjaka. Odbrambeni šampion Mercedes možda ima na raspolaganju mesto 2021. godine jer je Valteri Botas u poslednjih 12 meseci svog ugovora.

Međutim, predaja Hamiltona timskom kolegi koji će biti toliko očajan da ga pobedi moglo bi izazvati velike komplikacije. Kultard misli da bi jedini način na koji Vetel može da vozi sa srebrnim strelama bila trka besplatne vožnje.

"Mislim da bi to bila greška za Mercedes," izjavio je Kultard za Deili meil. „U Luisu imaju nekoga ko može da osvoji svetski Šampionat. Da dovedete Seba unutra jer mislite da će to podići Luisovu igru ... Veoma je teško.

Ako pogledate ove izuzetne performanse u sportu, serijske pobednike, mislim da mu ne treba trzavice četvorostrukog svetskog prvaka da bi izvukao najbolje iz njega. Mislim da Fetel može remetiti tim.

Mislim da ako bi ponudio svoje usluge bez novca, naravno, Mercedesova ploča bi morala da na to gleda ozbiljno, da ima nemačkog vozača u timu, ali jednostavno ne mogu da zamislim da bi to uradio, pa je uparivanje Valterija a čini se da je Luisu najefikasniji način da osvoji još jedno prvenstvo.

Oba vozača ne mogu pobediti. U šampionatu nikada nije bilo tihe vatre, tako da ćete na kraju imati samo probleme koji su istorije pokazali kada u jednom timu imate dve jake ličnosti."

Dejvid Kultard je na kraju dodao da ipak misli da će se Sebastijan Fetel povući iz Formule 1.